ИЗБОРИТЕ СА КУПЕНИ! НАРОДЪТ СПИ, ЖУРНАЛИСТИТЕ – И ТЕ!

ИЗБОРИТЕ СА КУПЕНИ! НАРОДЪТ СПИ, ЖУРНАЛИСТИТЕ – И ТЕ!

Всички знаят, че най-много кинти от КТБ изсмука Шиши за губещите си „медии“. Няма КТБ, няма задължения. Отговорност никой няма да му потърси, защото просто няма как самият той да проведе разследване срещу себе си и сам да си повдигне обвинение.
Някои журналисти започнаха да издават какво е било, докато са работили в закритите вече вестници и как са цензурирали публикациите им. Направо забранявали. А досега защо мълчаха?? Каква е ползата в момента да се констатира нещо общоизвестно при свършен факт?!
Наближават най-важните избори от 25 години насам. Те са най-важни за управляващите първо, защото от тях зависи съдбата на кабинета и, второ, защото никога до сега е нямало такъв голям финансов ресурс за българските общини отпуснат от еврофондовете. Който и да стане кмет, парите ще се усвоят от България, но не така стоят нещата в съотношението коалиционен партньор:министерски пост и запазването на парламентарното мнозинство.
В крайна сметка повече от 95% от медиите в България са купени. Вестници се закриват, журналисти не протестират. Свободата на словото е ограничена почти до абсолютния максимум.
Фактът, че управляващите си позволяват да увеличат цената на тока в навечерието на изборите, а някои кметове на герб от дпс /като поморийския/ да поискат от общинския съвет да гласува селища от общината да се превърнат в квартали на основния град, като така се увеличи данъчната ставка на живущите там, е показателен.
Изборите са купени! А народът спи. Журналистите – и те!Стоян Тончев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *