„Избори 2014. ПРЕНАРЕЖДАНЕ!“

„Избори 2014. ПРЕНАРЕЖДАНЕ!“

Така в една тв започват клиповете на партиите. Много точно попадение. Пренареждане. Едни и същи фигури, мутри, тарикати и пр. дребни и едри мошеници се пренареждат. От едно поле в пространството в друго поле. А около тия полета се е скупчила парцаливата публика, гледа облещено и с тъп оптимизъм очаква фигурите и мутрите да направят нещо за зрителите.
Пренареждане. Това ми напомня гербаджийски лозунг „Да надграждаме!“. Което пък ме връща в едни други времена, когато партиините и държавните ръководители ни призоваваха да се напънем и да изпълним петилетката за три години с „Дайте да дадем!“
Пренареждане. 25 години пренареждаме, преподреждаме, преместваме, а боклуците в килера си остават същите боклуци. И не им пука, че ги разместваме. Те се чувстват уютно навсякъде в мрачното и непроветрено помещение.
Навремето имах едни приятели, които не си перяха чорапите. Купуваха си нови. Сега ги разбирам, някога им се присмивах и ги определях като парвенюта.
Май трябва най-сетне да се научим да изхвърляме ненужните вещи, фигури, мутри, тарикати и пр. вредни образувания. Сигурен съм, че ако усвоим практиката на изхвърлянето, няма да имаме по няколко пъти в годината дни на национален траур.
Дайте да се научим да изхвърляме! И да се отървем от сантименталните спомени, свързани с една или друга овехтяла вещ.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *