Изземването на автомобили от водачи, употребили алкохол и наркотици, продължава с пълна пара

Изземването на автомобили от водачи, употребили алкохол и наркотици, продължава с пълна пара

Четири моторни превозни средства са иззети вчера в Бургаско от водачите им във връзка с промените в Наказателния кодекс, касаещи наказателната отговорност на шофьорите, употребили алкохол или наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас, цитирани от БТА.

В Приморско е отнет лек автомобил, управляван от 18-годишен младеж. Тестван е за употреба на алкохол и наркотични вещества. И двете проби са били положителни – алкохолът бил с концентрация – 1,38 промила, а тестът за наркотици е реагирал положително на бензодиазепини. Младежът е задържан за срок до 24 часа.

Вторият случай е в курорта „Слънчев бряг“. Там е отнет лек автомобил без регистрационни номера, управляван от 39-годишен мъж от Криводол, обл. Враца. Същият е тестван за употреба на алкохол. Апаратът е отчел наличие на 1,90 промила.

В близкото до курортния комплекс село Кошарица служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка автомобил, управляван от неправоспособен водач. Той е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел концентрация – 2,22 промила.

В Бургас е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 40-годишна бургазлийка, която е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба е била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Жената отказала да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

Вчера на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов информира, че след промените в Наказателния кодекс (НК), броят на иззетите автомобили в Бургаска област постоянно расте.

Към момента те са близо 20.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *