ИЗМАМАТА – МОДЕЛЪТ НА УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ

ИЗМАМАТА – МОДЕЛЪТ НА УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ

Няма по-страшно наказание за един народ от измамата, маскирана като управление, измамата, маскирала се като политика, измамата, превърнала се в илюзорно ежедневие, което може да се сравни само с две неща – Паяк със своята красива паяжина, в която оплита жертвата и я изяжда, и прекрасната орхидея Rothschild’s Slipper, наречена „Златото от Кинабалу“, която унищожава всичко, което измамено от нейната красота я докосне.
Измамата в повечето случаи е невидима и си даваме сметка за нейното съществуване, едва когато се стовари на главите ни, едва, когато един от нейните ефекти, директно е нанесъл удар на нашето околно пространство. И най-тъжното и страшно е, че дълбоко в душите си поддържаме непрекъснато желание да бъдем измамени, защото, скрити в заблудата че тази измама, която някак сме констатирали не се отнася за нас, утре ни удря с всичка сила.
През последните два дни сме свидетели на поредната грандиозна измама, както и на неистовото желание на част от хората,само защото подкрепят една или друга политическа сила, да бъдат измамени с тяхното пряко и непосредствено желание и съучастие.
Още не сме преживели измамата на управляващите, наречена „фалитът на КТБ”, на главите ни се стоварва следващата – пенсионната реформа. Въпреки, че в публичното пространство се задръсти от становища, голяма част от които изказани от уважавани експерти и специалисти, отсреща се появи стена, непробиваема, неразбиваема. И тази стена е истинската измама. И ако вчера тя звучеше от трибуната на НС, изречена от финансовия министър, от Менда Стоянова, от всички гербаджии, решили да имат становище, днес тази измама е в устата на Борисов.
Няма да повтарям казаното от експертите. Те са достатъчно добри и компетентни. Ще кажа нещо в качеството си на обикновен гражданин, като бъдещ пенсионер, като осигурен човек, като баща, загрижен за бъдещето на децата и внуците си. А то е следното: В НОИ парите са общи /солидарна система/ и аз, осигуреният през целия си живот, плащам за всички. В пенсионните фондове всичко е лично. Нещо повече, тази лична партида дори се унаследява. Само тази разлика е достатъчна, за да нарека поддръжниците на промяната измамници. И само този факт е достатъчен, за да е безспорна причината за светкавично гласуваната промяна – национализация. И това не е просто дума. Последиците от гласуваната от ГЕРБ и ДПС реформа ще докажат верността на извода. Защото ефектът от национализацията е като ефектът от измамата – проявява се във времето и ефектът не е върху нас, а върху наследниците ни.
Изкушавам се да повторя казаното от Борисов, че е „поръчал проверка на частните пенсионни фондове, за да няма нова дупка, подобна на КТБ”, при това казано в деня, в който официално стана известен доклада на БНБ за „КТБ” към 30 юни т.г. И на фона на тази случайно изпусната истина, лъсва измамата. Измамата, вече подкрепена и от президента. Защото и за слепите е видно, че в България няма ИЗБОР и за слепите е видно, че се спасява управлението на Борисов, и за слепите е видно, че катастрофата за държавата след тази реформа ще бъде грандиозна – срив на фондовата борса, фалит на пенсионни фондове, разпродажба на безценица на активи на фондовете, фалит на дружества, в които са инвестирали фондове, безработица, ИЗЧЕЗВАНЕ НА ПАРИТЕ НИ… Да не изброяваме и невидимите ефекти. При това информирано, с ръководство отгоре, с натиск отгоре, с принуда отгоре, с предварително начертано от някой решение на база „информиран избор”. Точно както при КТБ. И отново на данъкоплатеца ще бъде обяснено, че някой е измамил…И зад този някой ще се крие истинският измамник.
И няма нужда от време за мислене за РБ, както заявява Р. Кънев. Защото станалото вчера и днес е чист ЛЕНИНИЗЪМ, който на практика реализират управляващите. Ако сте забравили, ще ви припомня „Учението на Ленин е гениално, защото е вярно…” Няма нужда да питаме кой с кого и от кои е.
Въпросът вече не е „КОЙ е измамникът”, защото физиономията я виждаме всички. Въпросът е, че унищожихте и минималното доверие, че в нашата държава има шанс за децата ни, унищожихте дори опитите да ви търпим, като ви даваме шанс. Днес това свърши. Прошка от десният избирател не може да очаквате.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *