Изнасят се документи от министерствата към щаба на ГЕРБ

Изнасят се документи от министерствата към щаба на ГЕРБ

„Вече се изнасят документи от министерства и се носят в щаба на една партия, която има претенции да спечели изборите на 5 октомври. Това казва твърди пиар експертът Нидал Алгафари. Според него, президентът Росен Плевнелиев прави опити всячески да унижи БСП с назначаването на Георги Близнашки за служебен премиер. „Основното, което се видя, е, че това, да стоиш по два часа на протеста пред Министерски съвет, в един момент се възнаграждава с постове – от министър-председателски, до министерски, до зам.-министерски“, казва Алгафари.- Г-н Алгафари, как преценявате състава на служебното правителство и първите му действия?
– Това е правителство, с което президентът Плевнелиев всячески се опита да унижи Българската социалистическа партия. И го постигна с назначаването на г-н Близнашки, независимо колко е ерудит, колко е умен, колко е талантлив и колко добре говори. Но това е жест за унижение на БСП.
Основното, което се видя, е, че това, да стоиш по два часа на протеста пред Министерски съвет, в един момент се възнаграждава с постове – от министър-председателски, до министерски, до зам.-министерски. Което създава много лоша ситуация за изборите в България. И аз от сега започвам да се съмнявам, че ще бъдат направени по възможно най-честния начин.- Смятате ли, че това правителство ще успее да се опази от политиканстване, най-общо казано?
– Доколкото имам някаква информация, са започнали да се изнасят документи от министерствата и да се носят в щаба на една от политическите партии, която има претенции да спечели изборите на 5 октомври. Което означава, че това правителство по някакъв начин е свързано вече с тази политическа сила и явно се готви много тежка, компроматна, грозна битка с черен пиар. Но, както и да е, БСП и на това е устоявала много пъти, и сега ще устои.- Как ви се струва, че първият акт на правителството беше да номинира официално Кристалина Георгиева за еврокомисар при положение, че има много по-важни проблеми за решаване в държавата – да вземем например наводнението в Мизия, където ситуацията продължава да е много тежка?
– Това вече не е намигване, както беше преди, от политиците, а много ясно вадене на око. Спомнете си, че това беше поискано от ДПС преди време, те настояваха да е Кристалина Георгиева. За това настояваше и Бойко Борисов. Тоест, това правителство в момента оформя почвата за онази – няма да го кажа коалиция, защото няма да е коалиция! – а онзи сговор между ГЕРБ и ДПС.http://www.bnews.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *