Изходът е един: обединение на населението и борба с политическата мафия

Изходът е един: обединение на населението и борба с политическата мафия

Никой не може да ни накаже така, както ние наказваме себе си. След Тройната коалиция, въпреки че много хора бяха наясно откъде идва Борисов и кой го създаде уж по европейски модел, за да се хареса в ЕС, българите го качихме на „престола“, за да се избавим от Тройната… Да се сетим и за Симеон Мадридски. Него го докараха тук същите, които създадоха образа „Борисов“. Същите са шефове и на Пеевски. Същите, докато не видят един обединен народ, ще си правят каквото искат с всеки. И го правят с цяла България. Те следят, подслушват, разполагат с компромати, изнудват… И винаги си търсят склонни към корупция и всякакъв друг вид престъпления и слабости, за да ги инсталират във властта. Умните и находчивите, които носят потенциала за влияние над масите, но няма как да бъдат пречупени и станат нечии слуги против убежденията си, считат за врагове, които трябва да бъдат неутрализирани по всякакъв начин.
Слави ще се оправи. Него не го мислете. Промяната в страната ни не може да настъпи със смяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна, нито с намаляне субсидията на партиите и т.н. Единственото нещо, което може да предизвика катаклизми и необратими процеси за политическата мафия и босовете им в сянка, това са осъдителни присъди и конфискуване на незаконно придобитото в полза на държавата. Навсякъде има мафия, не само у нас. Но тук крадат от българите и после парите им, „скрити“ в офшорки, се конфискуват от чужди служби. Тия пари може да се конфискуват от българската държава, но няма как да стане тези, които са на власт, да се самооберат и самоарестуват.
Излезте от филма и елате на себе си! Не слушайте какво ви приказват от телевизорите. Решението е едно – обединение на населението, всички, от всички религии и етноси, да поискаме промяна – гласно, шумно и категорично. Не подмяна, като мажоритарен вот и прочее. Чак след това можем да мислим за второстепенните неща. На първа линия сега трябва да е поставена борбата с политическата мафия, която изсмуква последния живец от България и нейното население.
Няма да се занимавам повече с тези избори. Всички мислещи са наясно, че ако служебният кабинет беше разкостил управлението на ГЕРБ – само да им изкара по някоя далавера, ако действаше по разработките на ДАНС и ГДБОП за кметове на ГЕРБ, никога тази партия нямаше да дойде на власт. Не на тези избори, а завинаги. Това е положението. Никой не плюя и по никой не храча – така ги виждам нещата и не смятам, че съм далеч от истината.
След като си наясно, че една партия има 800 000 души администрация, трябва да си луд, за да не смениш шефовете им и да очакваш да не гласуват за тези, които са ги назначили и им предоставят заплати от парите на данъкоплатците. Не го крия и никога не съм го крил, но заради предизборната кампания замълчах. Преди нея много пъти съм го писал и казвал в прав текст – Румен Радев прави грешки, груби при това. Не знам, от страх за живота си ли – нямам обяснение.
В служебния кабинет има безспорни експерти и специалисти, но това не е достатъчно. На президентските избори българите гласуваха против ГЕРБ, а не защото Румен Радев е уникален и незаменим. Очакваха след това да бъде назначено антиГЕРБерско служебно правителство. Сега ГЕРБ можеше да е трета политическа сила. Не харесвам политиката на ГЕРБ, не ми допадат мафиотите в редиците им. Вредни са за България и българския народ.
А защо БСП е втора политическа сила, а ГЕРБ първа – част от отговора се съдържа в изреченията по-горе.Стоян Тончев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *