ИНОВАЦИЯ! БЕЗПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ И СОЛАРНИ ДЪРВЕТА ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА МОБИЛНИ УСТРОЙСТВА, ЛАПТОПИ И ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ В БУРГАС

ИНОВАЦИЯ! БЕЗПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ И СОЛАРНИ ДЪРВЕТА ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА МОБИЛНИ УСТРОЙСТВА, ЛАПТОПИ И ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ В БУРГАС

Нова иновативна технология, последен писък на модата вече е част от центъра на Бургас. Основната част от атрактивната инсталация „Соларни дървета“ бе монтирана на площад „Тройката“, в близост до Съдебната палата в морския град. Инсталацията наподобява фотористични дървета. В короната им ще се монтират соларни панели, а „растителността“ ще може сама да произвежда ток. Съвсем скоро от соларните дървета бургазлии и гости на града ще могат да зареждат мобилните си телефони и да включват лаптопите си.
Полезната технология дава възможност за едновременно зареждане на 2 инвалидни колички и до 12 GSM-а и лаптопа чрез USB. През деня те ще преобразуват слънчевата енергия от фотоволтаичните панели и ще я използват за зареждане на свързаните устройства. Неизразходената част няма да се губи, а ще се съхранява в акумулаторен блок. Новата придобивка на бургазлии е с места за сядане, работна площ и ефектно осветление през нощта. Предстои техническото дооборудване на първото соларно дърво. Второ ще бъде монтирано до Свободния университет в града.
Соларните дървета се появяват по пилотен проект на Община Бургас. „Стараем се да използваме едновременно модерни и полезни нови елементи в градската си среда“, обясниха от екипа на кмета Димитър Николов. Инсталациите се изграждат по проект „ФИЕСТА – Интелигентни решения за пестене на енергия в домакинствата“, финансиран от програма „Интелигентна енергия – Европа“, съобщава КАНАЛ 3.
Община Бургас е в процедура за набавянето на няколко рутера за разпръскване на безжичен интернет сигнал. Единият от тях е предвиден за площад “Тройката”, който е сред най-оживените места в града.
Интернет сигналът ще се лови най-добре при новите соларни дървета, но и в достатъчно голям радиус около тях. Така всеки, който ги използва за зареждане на своето мобилно устройство, ще може да се забавлява или работи в мрежата, докато чака.
Междувременно един рутер е монтиран на Автогара Юг, но се прецени, че той не покрива достатъчно голяма площ. Затова кметът Димитър Николов нареди там да се поставят още два, за да може сигналът да стига чак до входа на Пристанището.
Бургазлии ще могат да ползват активно новите зони с безжичен интернет от месец март, пише Е-БУРГАС.ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *