Интензивен трафик на товарни автомобили на румънската граница при Видин и Кардам

Интензивен трафик на товарни автомобили на румънската граница при Видин и Кардам - 1

Интензивен трафик на товарни автомобили на румънската граница при Видин и Кардам

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“ и „Кардам“ на границата с Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на своя сайт по данни към 6:00 часа.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 г. през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

На границата със Сърбия тази сутрин трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки автомобили.
На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
За да избегнат интензивния трафик, от „Гранична полиция“ съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Препоръчва се гражданите, които пътуват към и от Гърция, освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, да използват за преминаване и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“, допълват от „Гранична полция“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Турция и Република Северна Македония трафикът се осъществява нормално на всички гранични пунктове.

Източник: БТА

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *