Интересно как ще реагират журналистите*, след като по-рано днес Бойко Борисов ги нарече „малоумни“

Интересно как ще реагират журналистите*, след като по-рано днес Бойко Борисов ги нарече „малоумни“

Интересно как ще реагират журналистите*, след като по-рано днес Бойко Борисов ги нарече „малоумни“ (вижте видеото около 2:15 мин.).Ако не се обидят, това дали ще значи, че приемат определението му?
Ето и моя коментар (ще се въздържа от това да споделя какво мисля за човек, който използва думата „малоумен“ по адрес на друг човек, защото самото ѝ използване демонстрира не просто липса на възпитание, а още много други неща…):
Българските журналисти работят в среда, която не ги насърчава да бъдат свободни, независими и професионалисти. Въпреки условията, в които се намират и за които трябва да благодарят и на усилията на хора като самият Бойко Борисов**, журналистите се опитват да ни информират за случващото се в страната.
Не са виновни те, че медиите им ги насърчават да използват циничен език, да пускат клюки и „жълти“ (кафяви?) новини. Не, читателите са виновни, защото купуват вестниците и посещават сайтовете, в които има повече такива „новини“.
Познавам много и читави журналисти, към които изпитвам уважение и респект за това, което са – ВЪПРЕКИ, а не благодарение на усилията на хора като Борисов. Състоянието на медиите у нас е такова, каквото е необходимо на общество, загубило над 20% от своите съграждани, напуснали*** страната през последните 25 години. Прочее, какво искате – медиите да заместят родителите и учителите ли?Да се обиждат и унизяват журналисти, при това в кулоарите на Парламента, при това от лидер на една от основните политически партии – това е абсурдно и недопустимо. Ако търсим доказателство, че България не е нормална страна, ще го открием във факта, че нито един вестник не изведе думите на Борисов като заглавие. Нито един вестник! Няма ги редакционните коментар, които възпитано и внимателно да обявят Борисов за циник, простак и наглец. Не казвам да го призоват да поднесе извинението си, защото както знаем от историята, нито той, нито Цветанов могат да осъзнаят постъпките си, така че по-скоро „русите ще минат Дунава при Русчук“, отколкото някой от тези типове да се разкае. Затова на тях трябва да им се говори с думи, които разбират, а не с алюзии, алегории, метафори и т.н.
Уважаеми журналисти, не се предавайте! Вярно, че не ви е леко, но нали най-добре си личи кой какъв е именно в момент на трудности. Ето, вземете за пример същия човек, който ви нарече малоумни: кажи-речи всеки ден, в продължение на четири години, той се оплакваше колко тежко му било да управлява в години на криза, а ако бил премиер преди, когато имало бюджетен излишък, той щял е-хей какви неща да построи.
Уважаеми журналисти,
Вие – разбира се! – не сте малоумни, нито пък въпросите ви са такива. Но тъй като утре е един от най-българските празници, помислете си ЗАЩО Борисов се осмелява да ви говори така? И ‪#‎КОЙ‬ му разрешава да ви се качи по главите.
Вземете съдбата си в собствените си ръце, не се отчайвайте, не се предавайте.
________
* – Имам предвид истинските журналисти, а не „журналистите“, в кавички, които се преструват на такива и публикуват пасквилите си често без подпис или с измислено име.
** – Легенди се носят за отношенията му с журналистките, както и за това по какъв начин е звънял, за да променя отразяването на едно или друго събитие; има много подобна информация къде ли не, вкл. и в книгата „В сянката на Борисов“ на Иван Бакалов)
*** – Онзи ден цитирах какво е казала голямата наша писателка Свобода Бъчварова преди време, то е много актуално и днес: „Да емигрираш, съвсем не значи да загърбиш гражданската си съвест и дейност. Но трябва да си я имал в себе си. Нито пък оставането в страната е непременно признак на особено родолюбие или пък на мързел.“ Вени Марковски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *