Исландия е най-безопасната ваканционна дестинация в света

Исландия е най-безопасната ваканционна дестинация в света - 1

Исландия е най-безопасната ваканционна дестинация в света

Най-безопасната страна в света е пълна с природни красоти и невероятни атракции. Тя оглавява Глобалния индекс на мира. Въпреки че популярни ваканционни дестинации като Испания и Франция се считат за много безопасни, има една европейска държава, която редовно оглавява списъка на най-безопасните дестинации.

Това е Исландия. Страната е оценена като политически стабилна и с ниска престъпност, съобщава N1.

Въпреки че Исландия може да не звучи като идеална дестинация за лятна ваканция, страната може да бъде идеалното място да избягате от горещите вълни в Южна Европа. Тя разполага с някои от най-уникалните гледки в Европа със спираща дъха природна красота.

Плажът Рейнисфиара е коронован за най-добрия плаж на континента в престижната годишна класация за плажове на TripAdvisor. Плажът с черен пясък е покрит с вулканична пепел и е заобиколен от морски скали. Туристите обаче трябва да бъдат внимателни, когато го посещават, защото красивото място може да бъде и много опасно. Посещението там е безопасно, но туристите трябва внимателно да четат знаците за безопасност и да стоят далеч от водата, съобщава „Express“.

Ето и списъка с 10-те най-безопасни държави в света:

– Исландия;
– Дания;
– Ирландия;
– Нова Зеландия;
– Австрия;
– Сингапур;
– Португалия;
– Словения;
– Япония;
– Швейцария.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *