Истанбул забранява консумацията на алкохол на обществени места

На дискретна церемония: Погребаха съоснователя на „Вагнер” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Истанбул забранява консумацията на алкохол на обществени места

Губернаторът на Истанбул – длъжностно лице, назначено от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган – въведе забрана за консумация на алкохол на обществени места като паркове, плажове и места за пикник, съобщи „Сабах“.

Решението е взето, за да се защити природната среда и да се предотврати „възникването на негативни ситуации“, заявява управителят Давут Гюл. На тези, които не спазват забраната, може да бъде наложена глоба в размер на 617 турски лири.

Истанбул чупи 10-годишен рекорд по брой туристи през юли

В Турция няма закон, който изрично да забранява консумацията на алкохол на обществени места. Единствената приложима разпоредба е чл. 35 от Закона за нарушенията, който предвижда глоби за „лица, които нарушават спокойствието на другите под въздействието на алкохол“.

През последните 10 години съществуваше забрана за продажба на алкохолни напитки в магазините за алкохол след 22:00 часа. По-рано тази година правителството увеличи минималната санкция за нарушаване на тази разпоредба на 215 000 лири, а максималната санкция – на 1 милион лири (8 500-34 000 евро).

Рекламирането на алкохолни напитки по витрините на магазините също е незаконно в Турция. 

Експлозия в корабостроителница в Истанбул, има загинал

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *