И ОДМВР – Смолян има нов директор

И ОДМВР – Смолян има нов директор

В Областната дирекция (ОД) на МВР в Смолян днес встъпи в длъжност новият директор старши комисар Цветан Михайлов Цанков. Това съобщи пресцентърът на ОДМВР.

Цветан Цанков е представен днес пред ръководния състав на дирекцията от  заместник-министър Кирил Ценкин. Новоназначеният директор оглавява дирекцията в Смолян, идвайки от сектор „Противодействие на икономическата престъпност в Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) – МВР. Той не е работил в полицейските структури в област Смолян, според информация от ОДМВР.

Старши комисар Цветан Цанков е роден през 1966 г. в гр. Плевен. Завършил е ВНВУ „Васил Левски“ във  Велико Търново, има магистърска степен „ Стопанско управление и мениджмънт“ от Университета за национално и световно стопанство. През 2000 година постъпва в системата на МВР като разузнавач в сектор „Икономическа полиция“ в 06-РУ на Столичната дирекция на вътрешните работи. През 2007 г. е преназначен в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“  в ГДНП – МВР. От 2015 г. на ротационен принцип е член на междуведомствения координационен център в Главна Дирекция „Борба с организираната престъпност“, се посочва в информация от пресцентъра.

Директор на ОДМВР в Смолян досега бе ст. комисар Костадин Пачеджиев.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *