Йово Николов: Алексей Петров е ходил често в планината, оставял е охраната

Първи медал за България от Световното по художествана гимнастика, грабна го Стилияна Николова

Йово Николов: Алексей Петров е ходил често в планината, оставял е охраната

„Алексей Петров е ходел често в планината с две коли с охрана. Оставял е обаче охраната, например на „Кръстова вада” и се е качвал след това до Морените. Чести преходи в планината е правил. Въпрос на наблюдение е било как да бъде извършено убийството”. Това коментира журналистът от „Капитал” Йово Николов пред NOVA.

„Там имаше проблеми с минаващи хора, които смятаха, че това е частна на улица”, обясни журналистът.

„През целия си живот е влизал в някакви конфликти. В техния свят конфликтите не се решават по съдебен път”, коментира Николов. По думите му Петров през целия си живот се е стремял към публичност.

„В в тази публичност той е създавал митология за себе си, че е някакъв фактор в държавата”, коментира Петров.

„Неговото желание и неговата амбиция, да се осветли пред обществото като съвестен гражданин, личи и във неговата академична кариера”, коментира Николов.

Според него няма връзка между убийството на Петров и катастрофата с Антон Петров от миналата година.

По думите му прякорът на Петров е бил „Тракторът, защото никога не е отстъпвал назад“.

„Това бе третият опит за убийство. Единият беше през 2002 г., другият през 2015  г. Тогава дори имаше присъда за хората, които се опитаха да го убият. Той е спорна фигура от прехода на България.  Така, че може би тези хора не умират в леглото си. Човек с големи възможности, много широк бизнес и много конфликти, в които влизаше.  Той винаги се движеше по ръба на закона, но рядко е уличаван в криминални дейности”, заяви пред NOVA Николов.

ПОКАЗНО УБИЙСТВО: Застреляха Алексей Петров

„Имаше конфликт с негови бивши колеги. През 2002 г. тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов беше назовал бригадата на бай Добри, който също е бивша барета. Оттам нищо не излезе. Разследването не стигна до никъде. Ако си спомняте, имаше една реплика за фабриката на убийства. Това се случи пред басейна „Спартак“, където беше седалището на Алексей Петров. Тогава изведнъж странно се оказа, че някакви бивши барети са негова охрана и се бяха намесили. Той винаги се е възползвал от възможностите на Отряда за борба с тероризма, защото имаше здрави контакти там от битието му като бивша барета“, поясни Йово Николов.

Повече гледайте във видеата. 

Барета, бизнесмен, политик: Кой беше Алексей Петров?

Анна Заркова: Убийството на Алексей Петров е началото на гангстерска война

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *