Йово Николов: Разкритията на поръчкови убийства са 0.01%, те влизат в графата „неразрешени“

Йово Николов: Разкритията на поръчкови убийства са 0.01%, те влизат в графата "неразрешени" - 1

Йово Николов: Разкритията на поръчкови убийства са 0.01%, те влизат в графата „неразрешени“

Самата реализация на убийството е технология. Обикновено тези неща се извършват от професионалисти и има една предварителна сериозна подготовка за това деяние и поради тази причина, ако има достатъчно информация, а такава имат само разследващите, може да се направят някакви разсъждения – това коментира в студиото на БНТ журналистът от в. „Капитал“ Йово Николов.

Според него, мястото е избрано неслучайно, извършено е с дългоцевно оръжие, което предполага една доста голяма степен на точност.

„Това е третият официален атентат срещу Алексей Петров. Първият също беше извършен с дългоцевно оръжие, неуспешен, разбира се. Предполага се, че е извършено от професионалисти. И като казвам, че това изисква една сериозна подготовка, логично е да се смята, че движението на Алексей Петров е било старателно изучавано“, каза Йово Николов, журналист, в.“Капитал“.

По думите му, за разлика от битовите престъпления, когато се говори за поръчкови убийства, разкритията им са 0,01%. И обществото така е настроено, че тези подобни убийства ще влязат в графата – неразкрити.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *