Йордан Цонев: ГЕРБ нареждаше на бившия шеф на Сметната палата

Йордан Цонев: ГЕРБ нареждаше на бившия шеф на Сметната палата

Няма действие на бившия шеф на Сметната палата проф. Валери Димитров, което да не е съгласувано с ГЕРБ и с Цветан Цветанов. То не бяха мейли, то не бяха повтаряне на одити, инструкции на секретарки. Това заяви Йордан Цонев от парламентарната трибуна по време на дебатите за избор на ръководство на Сметната палата.
По думите му и КС казва, че всяко управляващо мнозинство има право да сменя модела на работа на Сметната палата.
Всичко онова, което се опитвате да внушите се свежда само до личността на въпросния професор.
Дайте възможност на Сметната палата да работи, посочи Йордан Цонев. Харесва ли ви или не – законът е приет. Ние си поемаме отговорността, че искаме колективен модел на управление на Сметната палата. Убеден съм, че никой от нас няма да вдигне телефона и да дава инструкции на тези хора. Нямате никакво основание да ни внушавате, че това ще се случи. Искате да саботирате избора, посочи Йордан Цонев.
Вашите твърдения са пълна лъжа, каза от своя страна зам.-лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Що се касае до това, че сме имали възможност за кореспонденция по имейли, предполагат, че и тези хора, които предлагате, също ползват електронна поща. Назначаването на тези хора е в 12 без 5, няма как те да се ползват с доверие, каза Цветанов./www.novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *