Йотова за конфликта президент – правителство: Ако някой мисли, че така ще спечели изборите, греши

Йотова за конфликта президент – правителство: Ако някой мисли, че така ще спечели изборите, греши

Реакция от „Дондуков“ 2 за напрежението около казуса с главния секретар на МВР Петър Тодоров. И вицепрезидентът Илияна Йотова критикува правителството за рокадата в силовото министерство.

„Не за първи път се правят опити за агресивна политизация в системата на Министерство на вътрешните работи. ако някой мисли, че така ще спечели изборите, дълбоко ще греши и ще се окаже само след един месец, че МВР ще спечели следващите местни избори. Аз осъзнавам, че стриктно си спазват предписанието от партийното събрание на „Продължаваме промяната“. Очевидно това е техният подход, очевидно така са решили да правят политика. Очевидно това е начинът, с който ще се опитат да правят правителство и в следващия етап, когато има ротация или няма ротация. Вчерашните думи на министър-председателя за цените на електроенергията, че до следващата година няма да се вдигат, означават, че те имат един доста кратък кръгозор. Тоест те смятат, че след няколко месеца правителство няма да има. А след тях вече другите да се оправят“, коментира Йотова.

Часове, след като президентът отказа да го освободи от поста, както поискаха управляващите, Петър Тодоров сам подаде оставка. Той обяви, че се оттегля, за да не става „част от опита за политическа употреба на МВР“.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *