Кабелджията ще вдига тока! Всичко, което започва с кич, завършва с кръв!

Кабелджията ще вдига тока! Всичко, което започва с кич, завършва с кръв!

Любимката на Плевнелиев прави Енергиен борд за месец!
След 25 години избухнала демокрация, сме в ръцете на някакво служебно правителство, чийто министри са или любимци на така наречения президент, или хора на ГЕРБ, или събрани от канцеларии и улици!
В прав текст казано, който не е поискал, той не е влязъл в политиката и не ни е насилил, не се е изгаврил с нас!
Сега за цената на тока сме в ръцете на Кабелджията от Blisoo, Васил Щонов, когото сбърканите представи на президента на нормалност издигнаха до поста служебен вицепремиер на икономиката и енергетиката! Къде е Киро на кирия!
Едно е кабелна телевизия, домашен интернет и телефон, а къде, къде по-различно е икономиката на една държава! Но на кого да го кажеш – на президента, когото по Конституция нямаш право да му търсиш отговорност и съдиш?
Глобрадото момче, минало през поста директор „Стратегии и маркетинг“ на един столичен кабелен оператор /последно място на работа – бел. Л. М./, е бил младши партньор в консултантската компания „Маккинзи“ и е съветвал БТК, „Ромтелеком“, „Уинд Хелас“, „Связинвест“, „Киевстар“. Нищо, че президентът ни го представи като човек „със „значителен опит като инвестиционен банкер“?!Това е положението – суверенът, т. е. народът отново ще гине под тежките фактури за цени на тока, докато някакви случайни люде, без капка управленски опит определят цени на тока и вземат тежки решения за икономиката и енергетиката на страната ни.
Та според Кабелджията, когото от уважение към читателите на „Хроники” трудно ще наречем министър, „…трябва да бъде създаден фонд за подкрепа на енергийно бедните домакинства”?!
А колко са бедните домакинства в България – има ли представа този младеж? Само един милион българи са безработни – най-малко. Един милион са в депресия от хала на който го докараха политиците, като прибавим деца, ученици, цигани, които не работят и не плащат осигуровки – на колко милиона домакинства този така наречен министър ще може да осигури средства за подкрепа на енергийните цени?
Не стига че, се говорят глупости на килограм, но и за малкото време, в което президентското служебно правителство ще ни управлява реши да основе Енергиен Борд?
Тук се пробва с вариации на тема управление – любимката от канцелариите на Плевнелиев – Екатерина Захариева, същата, която се замъкна чак до Брюксел, за да прави донос срещу евентуален строеж на Южен поток с колегата си Румен Порожанов /финансов министър – бел. Л. М./ пред комисаря с изтекъл срок на годност Гюнтер Йотингер!
Какво са правили и какво стрували там двамата не е ясно, дано поне са помогнали на Йотингер да си затвори куфарите!
„Сформиране на Енергиен борд, който да съдейства на правителството при стабилизирането на енергийния сектор”, каза Щонов, когото ние наричаме с най-добро и ведро чувство, Кабелджията заради последното място на работа.Какво стабилизиране, какви пет лева, господа, след като ГЕРБ натрупа 3 млрд дългове на НЕК? И това се чете в Комисията по енергетика, чете се от трибуната на парламента, но остана глас в пустиня!
Нямам нищо против завършената Английска гимназия на така наречения министър Васил Щонов, нито отричам, че е минал през Университета на Пенсилвания, нито отричам, че има магистратура от Масачузетския технологичен институт. Това категорично не го прави компетентен за българската икономика и енергетика!
Определят този така назначен президентски служебен министър като силно амбициозен, но това далеч не го превръща в компетентен и с управленски опит за икономиката и енергетиката на цялата държава!
В бранша неофициалната информация е, че през ноември Щонов има намерение да замине за САЩ, където са съпругата и двете му деца –написа в. „Дневник”. Т. е. дошъл от Америка, направил каквото може да ни съсипе и след това – вдига куфарите и дим да го няма!
Не е първият, уви, едва ли ще е последният.
Щонов заяви, че към момента всички централи изпълняват програмите си за подготовка за есенно-зимния сезон. А да е прочел Доклада на Драгомир Стойнев, в който е записано черно на бяло, че ремонтите в енергетиката /по време на мандата на Симеон Дянков и ГЕРБ – бел. Л. М./ са само на хартия?!
Тогава за какъв Енергиен борд, за каква подготовка за зимата ни говори Щонов? Или като замине при семейството си в Щатите – ходи, че се оплаквай на Михаля!
Всичко това го има на сайта на „Хроники”.
Има го и в Стенографския протокол на Комисията по енергетика от 30 юли 2013 година.
На 4 септември 2013 година на първото заседание след лятната ваканция на депутатите е прочетен Доклад за състоянието на енергетиката в Република България от министър Драгомир Стойнев.
Изнесените факти са потресаващи и се отнасят до управлението на кабинета на ГЕРБ, независимо, че ГЕРБ има нахалството да поиска вот на недоверие за енергетиката!Що не вземат да се справят с щетите и натрупаните дългове от некадърно управление на енергетиката от министрите на ГЕРБ, двамата ентусиасти на Плевнелиев, пък тогава да вдигат цената на тока и правят Енергиен борд?
Разбирам, че има още хора, които служебниците на президента искат да назначат, но човек трябва да се усеща и знае къде да спре, па макар и служебен министър!
Вярно е, че някои министри от правителството на Пламен Орешарски не смееха да вдигнат глава и подадат до Главния прокурор официални Доклади с доказани документално щати от управлението на ГЕРБ – вярно е, че се държаха като жертви и развиха Стокхолмски синдром, но нали накрая всичко опира до нас, редовите граждани на тази държава!
Поредното служебно правителство на Росен Плевнелиев е поредният кич в българската политика, но както неведнъж съм писала – всичко което започва с кич, завършва с кръв!Люба Маноловаlubamanolova.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *