КАБИНЕТЪТ „БОРИСОВ-2“ НЯМА ДА ИЗКАРА ПЪЛЕН МАНДАТ, А „РУСКОТО РЕСТО“ ЩЕ Е ЗА ДЕСЕРТ

КАБИНЕТЪТ „БОРИСОВ-2“ НЯМА ДА ИЗКАРА ПЪЛЕН МАНДАТ, А „РУСКОТО РЕСТО“ ЩЕ Е ЗА ДЕСЕРТ

Българското правителство е обречено на провал още от „инвитро“ зачеването си.
Нека Борисов не издува шушляка, а признае пред гласоподавателите си, че основният партньор на ГЕРБ са ДПС, а не РБ, ПФ или пък АБВ. Те са само „смокиновото листо“ на тази срамна коалиция.
Нека го направи, а не да се впуска като адвокат на правосъдния Христо Иванов, все едно някой е изправен пред Великата Инквизиция и очаква да бъде изгорен на клада или гилотиран, или пък Христо Иванов е малък да се защити пред журналистите. Не сме и забравили какво му е мнението за Бойко Борисов и Цветан Цветанов на „уличен език“. Както оправда самият Христо Иванов думите си като протестър. Нещо за мафия беше. Едва ли и те са забравили.
Напълно излишен цирк се разиграва за пореден път пред българското общество. Протести. Контрапротести. Промени в конституцията. Съдебна реформа. Кому е нужно всичко това??
Съдебната власт играе по свирката на изпълнителната власт, защото не е независима от нея, а напротив. Политическите лица трябва да спрат вмешателствата в работата на съдебната власт и да не си избират прокурорите в Банкя. Всичко друго са тънки сметки и договорки.
Радан Кънев и Лютви Местан да кажат за кое по-точно не могат да се разберат!
Има много по-важни въпроси за българския народ, които трябва да са на дневен ред. Какво значение има какви реформи ще се правят и дали ще се правят изобщо, след като те ще обслужват лични, чисто партийни, партийно-клиентелски и корпоративно-олигархически интереси?!
Проблемът са хората. Хората във властта.
Недопустимо е в държава-член на ЕС да не може да бъде осъден депутат, политическо лице, министър или кмет на ГЕРБ! Недопустимо е за една уж правова и демократична парламентарна република!
Проблемът е, че България е такава само на хартия, докато всъщност е изпълнителна република. Изпълнителната власт изпълнява, коли и беси, според повелите на САЩ и ЕС.
ГЕРБ бързат за Шенген и се страхуват да не би Румъния да бъде приета, а България да изостане. Отделно се притесняват от резултатите на местните избори и да не би „кафетата“ им с ДПС да се отразят негативно на октомврийския вот. От друга страна коалицията им с РБ ги позиционира пред евроатлантическите „партньори“ като „десни“.
Много тънки и елементарни сметки, които обаче минават само пред „простите, които се разбират с простия“. Дано по-скоро осъзнаят обладаните, че ГЕРБ и ДПС са скачени съдове и това не е защото много им се иска да делят „пая“, а защото отвън бе заповядано да се имитира стабилно правителство пред населението, за да текат нормално европейските пари по нечии джобове и определени фирми.
Съдбата на РБ е ясна.
Кабинетът „Борисов-2“ няма да изкара пълен мандат.
А „руското ресто“ ще е за десерт.Стоян Тончев, ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *