Кабинетът е готов! Консултациите на ГЕРБ бяха за наивниците

Кабинетът е готов! Консултациите на ГЕРБ бяха за наивниците

Разпадането на Реформаторския блок е необратим процес. Всъщност, започна. Корман Исмаилов даде първия знак – не било сигурно дали неговата партия ще подкрепи правителството. Преговорите с РБ приключиха така, както бяха замислени от Б.Б. „Тризначкте“ бяха за канавация. Освен това Блокът включва 7 партии, а на преговорите с ГЕРБ две от тях са били игнорирани. Председателят на ХДП, Ирина Абаджиева-Репуц, изрази огорчението си след вчерашните консултации между Реформаторския блок и ГЕРБ и заяви: „Ние, християндемократическата партия (ХДП) не бяхме поканени на консултациите за изработване на позиция на Реформаторския блок за днешните преговори. Ние сме пълноправен член на Реформаторския блок, имаме подписано споразумение с анекс и се явихме на тези избори като коалиция от 7 партии.”
Интересни са и въртеливите движения на Миглена Кунева, която е засечена преди няколко дни да посещава централата на ГЕРБ. Вероятно води и други преговори с партията на Бойко Борисов, паралелно с официалните, очаквайки да оглави Външно министерство, където спокойно ще може да казва „Yes!“ за всичко и на всички.
Скритият коз на Борисов е АБВ, оглавявано от дългогодишния му приятел Георги Първанов. За да стигнат до общо правителство обаче, Бойко първо трябва да изиграе сценката с дясното управление. И докато ГЕРБ се „задява“ с „десните“, придържайки се към европейската линия на своята партия (пред избирателите), поддръжката на кабинета „ГЕРБ“ вече е осигурена. Това става ясно и от изказването на Борисов, с което подсказва, че за да няма нови избори, може да предложи правителство, което да бъде подкрепено от който иска. В такъв случай коалиционно правителство няма да има, а консултациите са прах в очите, отвличайки вниманието на зрителите от действията на служебния кабинет на Близнашки.
Ролята на ДПС и ББЦ в театрото „43-то Народно събрание“ е разпределена. Предстои изпълнението. Извинителните послания на Никитата Бареков и Цонев към лидера на ПП ГЕРБ, и оттеглянето на гражданския иск за клевета срещу Йордан Цонев от Бойко Борисов, говорят достатъчно ясно за съвместни действия между трите партии в БОСТАН-а. Откъдето никога не са излизали. Радан Кънев в това е много точен: ГЕРБ искат ДПС и „България без цензура”.
Атака и БСП остават в опозиция. Днес ще разберем дали Фронтоваците ще се хванат на въдицата, самоубивайки се политически с подкрепа за ГЕРБ или ще заемат мястото на опозиция, както АТАКА и БСП, от което могат само да спечелят в изборите за 44-то Народно събрание.
Много е прав Любо Кольовски за това, което става сега на политическия манеж: „Докато публиката се забавлява с „Биг брадър“ и „Сървайвър“, служебният кабинет, назначен от Борисов, прави бюджет, назначава посланици, реже глави в администрацията, безобразничи в енергетиката, внася законопроекти, досъсипва и краде. След като осигури „честни избори“ на 5 октомври.
Наистина не си заслужава да се занимавам с дереджето ви. Така ви харесва, така си живейте! Нека неграмотните цигани ви решават бъдещето. Жалко за децата ви.
Радвайте се на „прозрачността“ и идиотията на т.нар. президент. Днес единственият адекватен политик беше Сидеров. С всичките му грехове и необясними врътки.
Консултациите с ГЕРБ, президентското задкулисие… Нямам думи. Освен да кажа, че това, което ни се случва е абсолютно заслужено. Дори е задължително.
Съжалявам.“zadkulisite.comКолаж: Иво Ангелов, Свободен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *