Кабинетъ на Орешарски се провали тотално в основната си мисия – да изкара на светло далаверите от управлението на ГЕРБ, но като имам предвид какво предстои на татковината ни, мнозина хора ще страдат за неговата липса

Кабинетъ на Орешарски се провали тотално в основната си мисия – да изкара на светло далаверите от управлението на ГЕРБ, но като имам предвид какво предстои на татковината ни, мнозина хора ще страдат за неговата липса

Кабинетът на Орешарски си отива. Ето моите първи изводи:
1. Това бе правителството на инат – кабинетът, който трябваше да попречи на връщането на ГЕРБ на власт. Един добър замисъл, който бе зле реализиран.
2. От тактическа гледна точка бе по-разумно подкрепящите това правителство да приемат пресрочни избори в началото на миналата есен. Тогава т.н. управляващо мнозинство щеше да се представи значително по-добре, отколкото сега на 5-ти октомври.
3. Кабинет със златния пръст у Волен Сидеров бе повече от неуместно, дори скандално. Не само заради несъгласието на Европа. Волен крепи 2,5 години кабинета Борисов. Цената за подкрепата на лидера на Атака и преди, и сега не стана много ясна. Все пак, всичко е въпрос на пари.
4. Кабинетът Орешарски нямаше своя политически организационен център. Подкрепящата го коалиция не сработи професионално.
5. Правителството се провали тотално в основната си мисия – да изкара на светло далаверите от управлението на ГЕРБ.
6. Тотален провал в ПР политиката на Орешарски. Това правителство стори наистина много добри неща, но те не бяха обяснени като хората. ПР-ър на кабинета бе хем кадър на Позитано-20, хем таен човек на ДПС. Провал!
7. В кадрови аспект кабинетът не блестеше. Пълен провал бяха министрите на ДПС. Фрапиращ случай в това отношение бе спортната министърка, станала за посмешище.
8. Орешарски бе предаден от хора в своето обкръжение. Тепърва ще се изкарва на светло ролята на Цветлин Йовчев в това отношение.
9. Самият Орешарски се представи много добре. В сравнение с Борисов разликата бе във светлинни години.
10. Кабинетът бе свален не от пратените протести на улицата, подклаждани от част от родната олигархия. Орешарски си отива свален от ДПС и Дилян Пеевски.
11. Орешарски не успя да озапти развилнелия се политико-бизнес скандал между доскорошните ортаци Цветан Василев и Дилян Пеевски. Скандалът доведе почти до фалит на КТБ и застраши сигурността на финансовата система в страната. Това бе организиран метеж с участието на Пеевски, ДПС, Бойко Борисов, БНБ и прокуратурата.
12. Орешарски си отива. Тепърва ще оценяваме неговата роля в управлението на страната. Като имам предвид какво предстои на татковината ни, мнозина хора ще страдат за неговата липса. Дори и онези, които неистово искаха повече от година оставката му.Владимир Танев
Колаж: Иво Ангелов, СВОБОДЕН ЧОВЕК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *