Кадиров призова мюсюлманските лидери да защитават исляма от посегателства

Кадиров призова мюсюлманските лидери да защитават исляма от посегателства - 1

Кадиров призова мюсюлманските лидери да защитават исляма от посегателства

Рамзан Кадиров, ръководител на Чечения, призова лидерите на мюсюлманските страни да защитават ислямската религия от посегателства след няколко случая на изгаряне на Корана в Европа, предаде trud.bg.

Кадиров написа в Telegram: „Защо позволяват открито нарушаване на нашето писание и не предприемат никакви значителни стъпки за защита на мюсюлманите и ислямската религия? Нима недоволството и санкциите на Съединените щати и Европа за тях са по-лоши от гнева на Всевишния Аллах? Призовавам лидерите на ислямските държави да се събудят и да направят всичко възможно, за да защитят нашата религия от всякакви престъпни посегателства.“

Той посочи, че само Русия се противопоставя на агресивната атеистична колониална политика на Запада и Европа, която се показа и в Украйна.

„Ако днес не дадем подобаващ отпор на слугите на Сатаната, то утре те ще бъдат в нашите джамии. Те ще вдъхновяват децата ни, че молитвата не е модерна и ще превърнат нашите народи в безлична маса от консуматори, за които доларът ще стане божество,“ добави Кадиров.

През текущата година в Швеция и в други европейски страни, бяха регистрирани случаи на изгаряне на Корана. Първият от тях беше извършен от Расмус Палудан, лидер на датската крайнодясна партия „Hard Deal“, на 21 януари. Последният инцидент се случи на 14 август пред сградата на парламента в Стокхолм.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *