Кажете истината на Борисов, че заради вашите шеги страда цял народ

Кажете истината на Борисов, че заради вашите шеги страда цял народ

Боко Б. иска споделена отговорност! Този път не иска да е сам в провала си. Валерката Симеонов пък се затюхкал: „Снощи научихме, че има промяна в позицията на ГЕРБ, въпреки че преди дни се съгласихме за подписване на програма за отговорно управление.“! Нима сега разбира, че Борисов сутринта казва едно, по обед – друго, а вечер е на „диаметрална противоположност“ от казаното през светлата част на денонощието.
Тия наши мерак-политици не знаят какво искат! ГЕРБ искаха пълно мнозинство, за да управляват самостоятелно, да сложат свои хора в министерствата и по цялата верига надолу. За „надолу по веригата“ Близнашки вече се погрижи. Е, нямат пълно мнозинство, но им се дава възможност да управляват самостоятелно, пък и Реформаторите са готови да споделят отговорностите със свои министри. Пак не са доволни гербаджиите! Сега искат БСП в коалиция – по германския модел, ултимативно изрече подопечната на Борисов Лиляна Павлова по btv: „Опциите са две – или управляваме с правителство на малцинството с ясно заявена подкрепа от партиите в парламента, или говорим за широка коалиция тип „Меркел“ – с разписано споразумение, споделена отговорност и се правят тежки и непопулярни реформи“. А знаят ли, че коалиционният модел „леви – десни“ в Германия, само година след подписването на споразумението между християндемократи и социалдемократи, започна да поражда сериозни проблеми?! Но за тях не се чува, защото Германия, която много обичат да дават за пример на междупартийни отношения, има работеща икономика и бизнесът не е механично обвързан с политиката?! Докато в България действителността е коренно различна – никаква икономика, а бизнесът е силно обвързан с политиката и зависещ от политиците.Борисов да излезе и да признае: Не мога! Оправяйте се!
Вече го е правил, така че няма да му е за първи път. Свикнали сме Му. Само не знам кой от чуждестранните му „приятели“ го лъже, че става за политик! Кажете му истината поне веднъж, че заради вашите шеги страда цял един народ.
И стига с тази Германия! Унгария е по-близо!Стоян Тончевzadkulisite.comКолаж: Иво Ангелов, „СИЛА“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *