Какво возеха цистерните – нещо химическо, забранено от закон и международни конвенции? Затова ли е паниката и тоталната цензура?

Какво возеха цистерните – нещо химическо, забранено от закон и международни конвенции? Затова ли е паниката и тоталната цензура?

Какво возеха цистерните – пропилен или АКРИЛОНИТРИЛ ?
Пропенът, известен още като пропилен, е безцветен горим газ, ненаситен въглеводород. Пропиленът е вторият по-значимост химикал в нефтохимическата промишленост. Използва се за получаването на акрилонитрил. Запалимо, токсично вещество. Използването на вода може да предизвика токсични изпарения. Oтнася се до SDYAV категория (силно токсични вещества), които могат да причинят алергични заболявания. Лесно се запаля от искри и пламъци, разлята течност отделя запалими изпарения, които образуват експлозивни смеси с въздуха. Oтнася се до втори клас на опасност (висок риск). Необратимо се свързва с ДНК и РНК протеини от различни тъкани. Вреден при вдишване, при поглъщане е отровен – до смърт. Дразни лигавиците и кожата. Прониква през неувредена кожа. Когато изгори, образува токсични газове.
Затова ли е паниката и тоталната цензура? Нещо химическо, забранено от закон и международни конвенции?
Хитрино е трагедия! Хитрино е и диагноза – на медиите, на обществото, на държавата, на управленците и на нас!
Медиите, начело с не неговата НОВА и не присъдружната БТВ, лакомо отразяваха, че Той е там! Това бе новината, а огненият ад и мъртвите бяха фон, за Неговото величие!
Държавата, олицетворена от главния секретар на МВР и мама Бъчи, бе по-пияна от мен на първия ми студентски празник и по-некомпетентна от Баце като софийски кмет!
Управленците се изсипаха по всички телевидения, за да обясняват как нищо не се знае, за да скрият, че зад фирмата, собственик на цистерните, наднича ПИБ! Оная, дето й наляха 1,5 милиарда държавни/наши пари!
И диагноза за нас – вчера колко от нас дариха кръв?Иван Петров – адвокат, ръководител на Столична апелативна прокуратура /1998-2005/***Кой е собственикът на взривения влак в Хитрино и какво го свързва с ПИБ, можете да прочетете от ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *