КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВА ЯВЛЕНИЕТО КЪНЕВ В БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПЕЙЗАЖ

КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВА ЯВЛЕНИЕТО КЪНЕВ В БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПЕЙЗАЖ

Ако се загледаме в хронологията и съдържанието на публичните изяви на Радан Кънев се оказва, че той фактически не е нито политик, нито депутат, но за сметка на това все по-уверено влиза в ролята на политически адвокат. Пледоариите му са мъчение за всеки, който има неблагоразумието да се заслуша в лобистко-клакьорските му тези. Говори за реформи, а не е вносител на нито един реформаторски законопроект и никъде не поема каквато и да било отговорност за реформаторско действие. Защитава вербално „реформите“ на Москов, без въобще да е наясно какъв погром подготвя същия този Москов върху здравеопазването, лекарите и пациентите. Манкира съдебна реформа на думи, но избяга от правната комисия и винаги премества промяната някъде в стратегическото бъдеще, което се нуждае от конституционно мнозинство и още един мандат. Заместник-председател е на социалната комисия (?!?), а и дума не обелва за пенсионната „реформа“. Защитава „чудесата“ на Борисов, който пък от своя страна смята, че си е свършил работата за мандата на 99%. Не на последно място бори „тъмните сили орешарски“, с което започва да влиза и в ролята на политически екзорсист, ама на умряло куче.
Какво всъщност представлява явлението Кънев в българския политически пейзаж? За ДСБ е ясно – там изигра ролята на Иванко за бившия си лидер и партия, за Блока също – там продължават да го третират като говорител в оставка, за ГЕРБРБ се очертава ту като параван/шлифер, ту като герой под шлифера на „мафията“. Големият въпрос обаче остава – какво представлява по същество това явление за България!?!
Засега ще си измисля едно многословно работно определение, защото семантичното поле на политиката се оказва бедно за адекватната му квалификация – дали да не бъде: „политически екзорсист на повикване обезпечен със средства от данъкоплатците и с депутатски имунитет от електората – на свободна практика, според поръчителя, с единична цена на дума по договаряне“.Д-р Илко Семерджиев, председател на коалиция „ДЕСНИТЕ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *