Какво е да притежаваш първата плоча на Лили Иванова: Среща с един от най-верните ѝ фенове в Пловдив

Какво е да притежаваш първата плоча на Лили Иванова: Среща с един от най-верните ѝ фенове в Пловдив

Среща с един от най-запалените почитатели на примата Лили Иванова в Пловдив. Той притежава първата ѝ плоча и пази лични спомени с нея.

Николай Иванов е почитател на Лили Иванова от 1993 година, когато чува песните „Две хубави очи“ по стихове на Яворов и „Майка ми“ на Вазов.

Снимка:
Редакторски екип

„От тогава насам винаги съм си купувал нейните албуми и винаги съм ходил на нейните концерти. Особено в Пловдив никога не ги пропускам. Ако имам възможност вече пътувам и в други градове“, казва той.

Като истински ценител, Николай притежава колекционерски издания, сред които и първата плоча на Лили Иванова от 1964 година на румънската компания „Електрекорд“.

„Много дълги години я издирвах, докато преди 5-6 години ми я подариха. Тя наистина е рядкост, защото вече по аукциони я няма. Да, вече никъде не се среща, никога не е била разпространявана в България и съм много щастлив, че я имам“, разказва той.

Снимка:
Редакторски екип

Лили Иванова се срещна с Николай и своите пловдивски почитатели на сцената на Античния театър на 12 август, разпродавайки изцяло капацитета от над 3500 места. На концерта присъстваха хора от всякакви професии.

Срещнахме се с естетическия хирург Симеон Илчев. „Всеки неин концерт е уникален и всеки път чувството, което остава в теб те кара да я харесваш все повече и повече“, казва той.

Като истински почитател, Николай е посещавал десетки концерти на примата. Винаги ще помни неин жест към верните почитатели от годините, в които примата прави участия по пианобарове.

Снимка:
Редакторски екип

„И се случи така, че в един клуб собственикът беше надул билетите за вход доста високи и без да знаем, Лили беше платила няколко билета, за да може да влезем и да я чуем. Без да има уговорки, без да сме говорили по телефона, без да сме пиели кафе, без да се познаваме лично. Чрез нейния екип тя се свърза и това беше мил жест“, казва той.

Песента „Севдана“ е любимата на Николай Иванов от репертоара на Лили Иванова. В оригинал тя е композиция на Георги Черкин, написана за цигулка и пиано.

Музикалното пътешествие на примата продължава през септември в Добрич и Кърджали, а големият финал е на 15 и 16 декември в Зала 1 на НДК.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *