КАКВО УДОБНО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА ЗА 11 СЕПТЕМВРИ

КАКВО УДОБНО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА ЗА 11 СЕПТЕМВРИ

Преди 14 години, два самолета се блъснаха в 2 небостъргача, които горяха по 1-2 часа и накрая паднаха ТРИ небостъргача. Някои хора и до днес не знаят, че пада трети небостъргач от СТЦ. Сграда, в която е имало много офиси на различни федерални служби, кмета на Ню Йорк и т.н.Ден по-рано, Ръмсфелд, военен министър обяви, че Пентагона не може да се отчете за 2.3 трилиона долара. (това си е най-официална новина, има и видео с изказването, включително изказването му по-късно на изслушване пред сенатска комисия)
Тъкмо да стане скандал и следващия ден става атентата и на никой вече не му дреме за парите. Странно защо, самолета дето се блъсна в Пентагона, направи завой и удари сградата от ДРУГАТА страна. Що му е на самоубиец да подбира от коя страна да нацели някоя сграда остава загадка. Сигурно щото иначе щеше да уцели точно офиса на Ръмсфелд де … И затова заобикаля и удря срещуположната страна. И се оказа, че най-охраняваната сграда в цял свят има САМО ЕДНА камера по цялата си дължина, която снима с цели ПЕТ кадъра в секунда. И за които пет кадъра трябваше да чакаме ПЕТ години да ги пуснат. И на които се вижда… един взрив.Цялата защита на САЩ беше преодоляна ЧЕТИРИ пъти за ЕДИН ден, от една шепа саудитци (каквито бяха повечето атентатори), командвани от саудитец криещ се в пещера в Афганистан (някои хора си мислят, че Осама е бил афганистанец), и комуникиращ си с подчинените си чрез флашки. Не по телефона, не по интернет, а с електронни писма пренасяни с флашки.
И настанаха 14 години на нон-стоп военни действия. Между 2003 и 2007 (когато водеха активни военни действия в Ирак и Афганистан), САЩ харчеха по 1 милиард долара ДНЕВНО.
САЩ отмъстиха за 3-те хиляди жертви от 9/11, като убиха няколко милиона по цял свят, като създадоха милиони бежанци и сринаха няколко държави.Малко известен (не, че е тайна де) факт е, че години преди атентатите кулите близнаци в Ню Йорк вече са били на загуба. Много от офисите са били празни, нямало наематели.
Въпреки, че кулите били известни сгради и общо взето символ на Ню Йорк, тяхната поддръжка струвала повече, отколкото печелели. Имало е планове кулите да бъдат съборени и да се направят нови сгради.
Обаче събарянето щяло да струва стотици милиони долари, заради азбеста в сградите (когато са ги строили през 70-те години, мерките за безопасност са били други). Общината в Ню Йорк забранява да се взривяват сгради в които има азбест. Не можело да бъдат взривени, трябвало по класическия начин – с къртачите. И щяло да отнеме мнооооооооого време. Дори ако е трябвало да премахват азбеста, а после евентуално да взривят сградите.
И много удобно, 3 месеца след като Силвърстийн ги наема за срок от 99 години и дава 125 милиона долара депозит и ги застрахова, включително срещу атентати, стават атентатите, кулите падат и Силвърстийн получава обезщетение. НЕ Е двойно, както гласи една популярна теория, но пак е повече от предвиденото. Няколко милиарда долара. Силвърстийн наистина е искал да му се възстанови двойно, по 3.5 милиарда долара на сграда (според него ставало дума за два ОТДЕЛНИ атентата), но сключват споразумение за „само“ 4.5 милиарда общо.
Възстановяват му и депозита от 125 милиона долара.
Все пак, повечето от тия пари са отишли за разчистване на останките от сградите (освен трите небостъргача – двете кули и сграда 7, дето падат, няколко други сгради също са сериозно увредени и са разрушени или ремонтирани, даже май новата кула дето я построиха е направена с фонд от тия пари), обезщетения и лечения на пострадалите – говорим за хиляди убити и много повече ранени. Не са влезли директно в джобчето на Силвърстийн и компания. Въпреки, че пак са им останали пари де.
И това не са никакви конспирации, това са си фактите. Има някои версии дето са леко преувеличени. Например, че нямало убити евреи. Всъщност, има много евреи които са загинали тогава. Все пак говорим за обикновенни хора, не за тия дето дърпат конците в политиката и стоят в хубавите офиси, пазени от цели армии. На това ниво вече никой не подбира жертвите – християни, евреи, мюсюлмани, атеисти, жени, деца …Владимир Мицов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *