Какъв е тоя телефон 112 ли беше? И каква е тая държава, дето няма държавни организации за спасяване на гражданите си в екстремни ситуации?

Какъв е тоя телефон 112 ли беше? И каква е тая държава, дето няма държавни организации за спасяване на гражданите си в екстремни ситуации?

За изгубилите се и самонамерили се момчета. И пъклените версии за облога, че ще вдигнат хеликоптера. Последно, че ми писна.
Били неподготвени, не били обучени да оцеляват, не са били наборни войници, безотговорни били, хванали се на бас, че ще побъркат държавата и Планинската спасителна служба, предизвикали струпването на техника и хора, плюс доброволци, на които после им платили… Че какви са тия платени доброволци?И още: какъв е тоя телефон 112 ли беше? И каква е тая държава, дето няма държавни организации за спасяване на гражданите си в екстремни ситуации? Нали плащаме данъци и такси, а Червения кръст бил НПО. Защо няма спешна помощ или каквото и да е там, което да се грижи за хората, излезли в планината?В хиляди американски филми сме виждали как хората тръгват да спасяват бедстващи и пострадали хора. Никой не говори за пари. Никой не пита дали пострадалите сами са си виновни, или не. Никой не получава хонорар за участието си в спасителната акция.
Ако бях на мястото на тия момчета, щях да я скъсам от дела тая държавоподобна България. А ако бях на техните години, щях да я напусна завинаги.
Интересно ми е още: как участниците в спасителната операция ще ми докажат, че разходите им отговарят на истинските. Ще ми представят пътните книжки на вертолетите ли?Не е здравословно да се мисли на тая територия. Още по-малко е здравословно да се живее тук.Любо Кольовски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *