Как притиснаха Даниел Георгиев да се върне отново в редиците на ГЕРБ? Според Бареков „ГЕРБ е равно на СИК“, той СИК-2 ли смята да прави?

Как притиснаха Даниел Георгиев да се върне отново в редиците на ГЕРБ? Според Бареков „ГЕРБ е равно на СИК“, той СИК-2 ли смята да прави?

Народният представител Даниел Георгиев, който подаде заявление за напускане на ГЕРБ, е забравил да декларира пред Сметната палата закупените парченца от куп имоти за жилищно строителство.
Подобно на майка си Деспина, синът на кмета на Ботевград и депутат от ГЕРБ Даниел Георгиев е установил, че най-благите имотни сделки се вършат с хора, които са се сдобили със собственост точно от общината.
От лятото на 2007 г. до края на 2008 г. Даниел сключва 16 сделки за придобиване на части от поземлени имоти от хора, които преди това са ги закупили от общината. Закупените дялове всъщност са повече, защото по някои сделки са продавани части от повече от един парцел. Почти всички терени са с предназначение за жилищно строителство.
Само продавачите по тези сделки знаят каква космическа сила ги е принудила да продадат идеални части от току-що купените бивши общински имоти на сина на кмета. Съсобствеността в имотните дела е тягостна работа и освен право на мнение по всеки въпрос съсобственикът – в случая Даниел, има право на обезщетение и при евентуален строеж.
При повечето сделки Даниел е успявал да откупи парчетата от имотите почти веднага, след като хората са се сдобили с тях. Изумителни са и цените, на които се е случвало това. Така например Даниел успява да откупи на 4 март 2008 г. 100/1000 идеални части от имот с площ 1000 кв. м за цена 700 лв., при положение че теренът е купен два месеца по-рано от общината за 60 012 лв.
Простата аритметика показва, че 1/10 от този имот би следвало да струва поне 6000 лв., ако собственикът не е твърдо решен да губи пари. 100/2122 идеални части от имот от 2122 кв. метра са купени от Даниел през 2008 г. за скромните 450 лв., а целият имот е получен от общината през 2006 г. за 53 070 лв. С подобна неизгодна сделка е изгоряло и общинското „ВиК Бебреш“, с чийто шеф Гачо Гачев като частно лице е търгувала майката Деспина. Незнайно от какви нужди общинската фирма купува от общината през 2007 г. терен от 1003 кв. метра за 60 180 лв., продава го на частно лице за 54 166 лв., което на свой ред продава на Даниел 150/1003 идеални части за 1000 лв.
Бащата кмет твърди, че синът му не е извършил нищо незаконно и сделките са сключвани на свободния пазар.
От свобода ли, от що ли, синът на кмета е забравил да декларира всичките тези имоти във встъпителната си декларация като депутат пред Сметната палата, показва регистърът на институцията. В документа от 9 юли 2009 г. са обявени два апартамента – в Ботевград и в София (с впечатляваща площ от 160 кв. м разгърната застроена площ), и къща в родното село Новачене. Данни за закупените из Ботевград части от имоти липсват. Ботевградчани твърдят, че фамилията на кмета трудно може да обясни и скъпия автопарк, с който разполага, и течащия нов строеж на кмета в родното село Новачене. За него се твърди, че кметът ще се опита да конкурира големия хотелски комплекс в Правец, свързван с фамилия Златеви, информира за това www.mignews.info
Новината за решението на Георгиев да се върне в групата на ГЕРБ и своеобразния финт застигнаха Николай Бареков в Бургас. Оттам бившият телевизионен водещ заяви, че завръщането на Даниел Георгиев обратно в ГЕРБ е в резултат на „мощен натиск върху него, оказан му от Цветанов и Борисов.“ „Смазали са го. Смачкали са го. Това вече не е партия, това е СИК!“, обяви Бареков.Zadkulisite.com още вчера информира, че напусналият редиците на ГЕРБ Даниел Георгиев е син на кмета на Ботевград от ГЕРБ (ТУК). Вероятно напускането на сина му от депутатските редици на партията е предизвикало мощен натиск, който при всички случаи не е бил безпочвен. Георги Георгиев е трети мандат кмет на Ботевград, последният – от ГЕРБ. Ако е работил според закона и няма от какво да се притеснява, едва ли би се оставил да бъдат притискани той и синът му, за да вземе Даниел Георгиев решението – само за едно денонощие да напусне и да се върне отново в редиците на ГЕРБ?!
Тук е мястото да зададем въпроса: Защо Бареков прибира хора от ГЕРБ със съмнителна репутация в редиците на новоизлюпената си партия? След като според Николай Бареков ГЕРБ е равно на СИК, той СИК-2 ли смята да прави? (ТУК)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *