Кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за кмет на Варна Благомир Коцев представи 4 приоритета и 22 решения

Кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за кмет на Варна Благомир Коцев представи 4 приоритета и 22 решения

Кандидатът за кмет на Варна Благомир Коцев

Дневник Експрес

Научавайте най-важното и интересното с бюлетина в 17 часа. Всеки ден, директно в имейла Ви.

window.dnevnik.eventPush(‘newsletter_form_impression’, {‘newsletter_number’:’2′,’newsletter_name’:’Дневник Експрес’});

Кандидатът за кмет на Варна Благомир Коцев, номиниран от „Продължаваме промяната – Демократична България“ представи днес програмата си и листата с кандидати за общински съветници на коалицията. Кампанията, с която тя влиза в надпреварата за предстоящите избори е основана на два слогана #БлагоЗаВарна и „За благото на Варна“, очевидно препращащи към личното име на Коцев.В управленската му програма има 4 приоритета и 22 предложения за решаването на най-важните проблеми на Варна. Сред тях: местните данъци и такси да не се увеличават повече, да бъдат осигурени места в яслите и градините за всяко дете, разкриването на нови работни места чрез привличане на инвестиции и осигуряване на благоприятна бизнес среда, редовен и модерен и безплатен за пенсионерите, децата и хората от уязвимите групи, нов – втори Аспарухов мост, както и референдуми по важни въпроси за развитието на града.

„Като кмет ще имам приемен ден и приемни в кварталите на Варна 4 пъти месечно“, каза Благомир Коцев. Варна е на обикновените граждани, а не на тесните икономическите кръгове. За това ще работя върху 4 основни програми, свързани със средата на живот на варненци“.

На първо място сред приоритетите си Коцев посочи финансов план за поетапно изграждане и рехабилитация на тротоарите, улиците, подлези те и надлезите в града, които по думите му в момента са в окаяно състояние. Философията на тази програма е „Варна без периферия“, а реализацията й ще бъде постигната чрез балансирано развитие на градската среда и удобствата за живот, работа и придвижване на гражданите във всички части на града. Сред пътищата за постигането на тези цели Коцев посочи подобряването на състоянието на градския транспорт във Варна. След инвестиция от над 230 млн. лв., осигурена от европейско финансиране от 2013 до сега той продължава да е проблем за града . Кметът на Варна обвини европейски прокурор в „политическа манипулация и брутално активно мероприятие“ (допълнена)

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1611834613314-0’); });

Програмата на Благомир Коцев „Паркирай лесно във Варна“ предвижда изграждането на 7 подземни паркинги с 3,600 нови паркоместа, които според него могат да се изплатят за период до 8 години. Друг акцент е изграждането на зелен градски пояс от свързани паркове във всички пет района на града. Благомир Коцев и част от кандидатите за общински съветници във Варна Планът „Промени Варна“ залага и на модерни пазари в подкрепа на местните производители с подземни паркинги. Друг приоритет е модерното сметосъбиране и изграждане на система от подземни контейнери – нещо, което въпреки обещанията, администрацията на сегашния кмет на града Иван Портних не успя да реализира за два мандата и половина от 2013 г. до сега. Европейската прокуратура към Портних: Не коментираме изявления на политици, които разследваме

„Ще дигитализираме услугите на общинската администрация, за да не губят г ражданите времето си в чакане по дълги опашки, каза Коцев. Ще създадем и Общински омбудсман, с което ще демонстрираме на практика политическата си воля да поставим гражданина в центъра на управлението на града“, каза още той.

Коцев подчерта, че ще се направи пълна ревизия на обществените поръчки през последните 10 години, а с гласовете на новите общински съветници от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ сред първите решения на новия общински съвет Варна ще бъде изработването на Подробни устройствени планове, които ще влязат в сила.

„Така ще се спре безконтролното строителство в междублоковите пространства и плажните зони, зелените терени и морската градина“, каза Благомир Коцев.

Той призова сегашния кмет на Варна Иван Портних на дебат за състоянието и бъдещето на Варна, като добави, че разчита на подкрепата на всички граждани, които споделят възгледите му за бъдещето на града.

„Лошите ремонти, липсата на паркинги, инфраструктурният хаос – всичко това тормози включително и избирателите на ГЕРБ, каза той. Ще бъда кмет на всички варненци, независимо от техните партийни пристрастия“, каза още той.

Хиляди мокри кърпички, плъхове и въпроси, на които варненският кмет не иска да отговориКъсно снощи, пресцентърът на Иван Портних насрочи пресконференция за днес – 30 минути преди началото на събитието за представянето на програмата на Благомир Коцев. На нея той изненадващо хвърли вината за всички проблеми, предизвикани от управлението му, в последните 10 години именно на Коцев и коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“. Подробности за пресконференцията очаквайте по-късно в „Дневник“.

 

Източник Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *