КАРИЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ 2

КАРИЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ 2

Анатомия на тариката
Тарикатите, особено когато са преобразени в киното или литературата, обикновено изглеждат симпатични. Обикновено са натоварени с положителни послания. Те са някакъв шарж на Робин Худ. Не са себични, не са егоисти. Обичат да раздават и малкото, което имат. В рамките на своята банда, естествено.
Тарикатите се прехранват с кражби и измами, като целенасочено избират богатите и заможните за свои жертви. Дори се изживяват като някакви отмъстители, овъзмездяващи бедните поради пороя от несправедливости по света.
Тарикатите имат свой кодекс на честта и ако някой от тях си позволи да прекрачи забраните в тоя правилник, те го наказват жестоко.
Тарикатите развиват силен инстинкт за солидарност и самозащита – пак като параграф от кодекса на честта.
Тарикатските общества са скрити и публиката ги вижда, само когато отмъкнат някоя чанта или портфейл в трамвая.
Не така стоят нещата обаче, с нашенските тарикати. Нашите тарикати са зли и озлобени копелета, които в глада си стават особено жестоки и безогледни.
Най-яркият профил на българския тарикат винаги може да се намери в сферата, която ние лекомислено и безотговорно наричаме политика.
Тоя тарикат не е джебчия. Той не обира, а граби. Оръжията му са лаптопа и телефона, а охраната зорко бди някой да не му ги открадне.Когато влезе в парламента, тарикатът ни става обществено опасен. И злоупотребява с мрачната легенда, че ние сме го избрали.
Първата работа на избрания за депутат тарикат е да се продаде на дявола – някой олигарх или друг тип с тъмно минало. Апетитите му растат с невероятни темпове. Тарикатът иска да стане я министър, я зам.-министър, за да е по-близо до артелната на властта.Всичките ми разхвърляни мисли можете да зърнете в процесите, които от известно време насам тресат ГЕРБ и присъдружните му формации. Трусовете са извън скалата на Рихтер. Те ще доведат до сериозно разместване на пластовете.
По подобен начин изглеждат нещата, когато се преразпределят парцелите в подземния свят. А нищо чудно едното преразпределяне – във видимата власт, и разпределянето в подземния свят да зависими едно от друго. Чие ще е надмощието, е въпрос елементарен и скучен. Какъвто и да е резултатът, от него няма да последва просперитет за нацията и държавата.
Твърде много време загубихме с бяг на място и безмислено ръкомахане. Вече не ни е необходима експертиза. Трябва ни епикриза. С точна диагноза и точна препоръка за конкретна терапия.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *