Като на „Оскар“-и. 16 милиарда лева сплотиха българския политически елит

Като на „Оскар“-и. 16 милиарда лева сплотиха българския политически елит

Какви филми заснеха за 2014 година американците, какво пък толкова изиграха, че и „Оскар“-и да си раздават?! И после се сетих какво празненство настана, когато кабинетът Борисов-2 чукна стотачката (засега в дни). Толкова много неща свършиха коалиционните партньори ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ, че дори три не успяха да изброят. Освен прословутите 16 милиарда кредит, които са точно към 27 милиарда. С лихвата. Това е голямото постижение и напредък на българската политическа мисъл!
България бе тясна за „реформаторите“ след „успешното“ 100-дневно управление, но от кумова срама не прехвърлиха купона извън граница. Това по никакъв начин не им попречи да пообикалят из страната и да се щракнат на масите с алкохол, за да подразнят и без това излъганите си почитатели. Без реформи.
За 100 дни Борисов прозря, че България е „крастава жаба, сложена в тенджера с вряща вода“, а премиерът й, самият той, е „селянчето от Банкя, което тегли каруцата“. Така и Сталин не е обиждал подопечните си. Но на принципната Татяна Дончева, вероятно, това сравнение много и е допаднало, щом побърза да се разцелува с Бойко Борисов, който за 100 дни свърши за българите и България точно нищо. Татяна Дончева, която допреди 2 месеца се надприказваше сама в тв студиата, че не можело премиерът до обяд да рита мачле, следобеда да хвърля карти и т.н., за същия този „крастав“ премиер вече е с особено добро мнение – променил се е. На баба й хвърчилото!
Такава е снимка от родния политически пейзаж. Жалка. Задкулисни договорки, схеми, кредити, никаква икономика, покачваща се безработица, сани(ти)ране, все повече напускащи страната млади хора, поради липса на възможност за реализация тук, мизерни пенсии и заплати, огромна корупция, перманентно изтичане на милиони към чуждестранни банкови сметки, източване на еврофондове и алчни ненаядни политици.
Наградите „Оскар“ са като заплатите и комисионните на политиците в България – може и да не ги заслужават, но ще си ги раздадат. Суета, празнота и излишна помпозност. С разликата, че тук, вместо за статуетки, се говори за някакви си 16 милиарда. Поливат ги и силно се притискат един към друг.
След няколко месеца са местните избори. Промяната в България трябва да се случи отдолу нагоре. Обратното е невъзможно. БОСТАН (ГЕРБ + ДПС) дебне отвсякъде. И „тикветата“ им.ZADKULISITE.COM
Колаж: Иво Ангелов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *