Кейт Мидълтън и принц Уилям получиха нови титли от крал Чарлз III

Кейт Мидълтън и принц Уилям получиха нови титли от крал Чарлз III

Кейт Мидълтън и принц Уилям получиха нови титли от крал Чарлз III

Кейт Мидълтън и принц Уилям разширяват кралските си роли.

Близо година след като получиха титлите „принц и принцеса на Уелс“ от крал Чарлз III след смъртта на кралица Елизабет II, кралската двойка има допълнителни нови след разместването на военните назначения в семейството, съобщава „The Telegraph“, позовавайки се на Бъкингамския дворец.

Кейт е назначена за главен комодор на Военновъздушните сили на флота, главен полковник на 1-ва Драгунска гвардия на Кралицата и почетен комодор на Кралските военновъздушни сили Конингсби. В същото време Уилям е назначен за главен полковник на Мерсианския полк, главен полковник на Военновъздушния корпус и кралски почетен командор на ВВС във Вали, където прекара три години като пилот.

Ставайки кралски почетен въздушен командор за „КВС Конингсби“, Кейт заема първата си висша длъжност в Кралските военновъздушни сили. Според „The Telegraph“ титлата има специална връзка и с нейния дядо – капитан Питър Мидълтън, който лети заедно с покойния съпруг на кралица Елизабет – принц Филип, по време на двумесечна въздушна обиколка на Южна Америка през 1962 г.

Други членове на кралското семейство, които получиха нови военни титли, са: кралица Камила, принц Едуард, принцеса Анна, принц Ричард, херцогинята на Единбург Софи и херцогинята на Глостър Биргит.

Някои от новите назначения, са принадлежали на принц Андрю, който бе лишен от военната си длъжност през януари 2022 г. на фона на съдебно дело повдигнато срещу него.

Освен това по данни на „The Telegraph“ предишната му роля на главен полковник на Кралския ирландски полк сега е прехвърлена на съпругата на Едуард – Софи, а Камила наследява почетната му титла полковник на Гренадирските гвардейци и ролята на главен полковник на Кралските ланцери.

„След възкачването на Негово Величество кралят има удоволствието да обяви още военни назначения за работещи членове на кралското семейство“, се казва в изявление на двореца, по информация на „People“. „Новите назначения ще продължат да отразяват близките отношения между въоръжените сили и кралското семейство по време на управлението на Негово Величество.“

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *