Ким вдига залога! Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег

Ким вдига залога! Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег - 1

Ким вдига залога! Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с малък обсег към Японско море от района на Сунан край Пхенян, съобщи южнокорейската агенция Йонхап, като се позова на въоръжените сили на страната, информира БТА.

Сеул анализира информацията за полета на ракетите. По данни на южнокорейските въоръжени сили те са прелетели около 360 километра и са паднали в Японско море.

Днес военновъздушните сили на Южна Корея и САЩ проведоха съвместно учение с участието на поне един американски стратегически бомбардировач Б-1Б в небето над Корейския полуостров в отговор на неуспешния опит за изстрелване на разузнавателен спътник от Северна Корея миналата седмица. На 21 август започна съвместното учение Ulchi Freedom Shield.

Японската брегова охрана съобщи днес, че Пхенян е изстрелял още една ракета, за която се смята, че е балистична, към Японско море. По данни на националната новинарска агенция Киодо ракетите са били няколко и всички те са паднали извън пределите на изключителната икономическа зона на страната.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *