Кирил Борисов: Алексей Петров беше свързващото звено на бизнеса, политиците и престъпния свят

МВнР: Положението заради пожарите в Гърция остава усложнено (ВИДЕО)

Кирил Борисов: Алексей Петров беше свързващото звено на бизнеса, политиците и престъпния свят

Алексей Петров е живият свидетел на прехода – бил е барета, бизнесмен, съветник в ДАНС, офицер под прикритие в МВР. Има много контакти с бизнеса, с политици, с престъпния свят. Той е свързващо звено между тези три компонента. Петров знаеше много за много хора и процеси, с ликвидирането му някой ще е по-спокоен сега. Това каза журналистът Кирил Борисов от „168 часа“.

ПОКАЗНО УБИЙСТВО: Застреляха Алексей Петров

„Поръчителите на този атентат са свързани с определени събития в България, но има и хипотеза, че може да е поръчано от чужбина. Петров дълго време работил за сигурността, имал е вземане – даване с чужди престъпни групи, дали ги е неутрализирал или им е съдействал. Според мен това си е наша българска работа. Не мисля, че е свързана с предишните атентати срещу него, но съм песимист, че разследването ще стигне до поръчител, най-много да хванат физическия извършител, но се съмнявам“, заяви той.

По думите му ако влиянието на Петров е било мотив за убийството, то това е много страшно. „Не е това начинът да стопираш влиянието на някого, има си компетентни органи. Алексей Петров не беше страхлив човек, беше диалогичен, но не търпеше много различно мнение. Това, че се появяваше пред медиите, го отдавам, че се реабилитира след проблемите с правосъдието и поиска да стане важен фактор в държавата“, посочи Борисов.

Барета, бизнесмен, политик: Кой беше Алексей Петров?

Анна Заркова: Убийството на Алексей Петров е началото на гангстерска война

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *