Кирил Петков: Неприемливо е през 2023 г. в страната да има показни убийства. Трябва спешна реформа в сектор сигурност

Кирил Петков: Неприемливо е през 2023 г. в страната да има показни убийства. Трябва спешна реформа в сектор сигурност  - 1

Кирил Петков: Неприемливо е през 2023 г. в страната да има показни убийства. Трябва спешна реформа в сектор сигурност

„Абсолютно неприемливо е през 2023 г. в България да има показни убийства. Нито е приемливо чуждите служби за сигурност да откриват българи – руски шпиони в Обединеното Кралство, докато ние научаваме за пореден път от медиите“. Това написа на личната си страница във Фейсбук Кирил Петков като коментар за убийство на Алексей Петров, станало по-рано днес. Петков продължава така:

„Нито безучастно да слушаме за поредните ужасяващи хроники за убийства и насилие. Всичко това говори за нуждата от спешна реформа в сектор сигурност. Службите трябва да започнат да работят ефективно. Националната сигурност не може да остане само като заглавие на една от тях, а да бъде основна задача и приоритет. Време е за спешни и дълбоки реформи. Ще работим заедно с правителството да постигнем истински и бързи резултати. Още през септември ПП-ДБ ще внесем отново законопроектите за подобряване на работата на българските служби за сигурност и освобождаването им от чужди зависимости“.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *