Китаец удари сензационно световния №5, датската принцеса се завърна в пълен блясък (Резултати)

Китаец удари сензационно световния №5, датската принцеса се завърна в пълен блясък (Резултати)

Китаец удари сензационно световния №5, датската принцеса се завърна в пълен блясък (Резултати)

Китаецът Джан Джиджен е сензацията от нощта в Ню Йорк, след като изхвърли сензационно световния №5 Каспер Рууд от US Open. В петсетова драма, която не мина и без скандал, азиатецът победи с 6:4, 5:7, 6:2, 0:6, 6:2, за да стигне следващия кръг. Срещата продължи 3 часа и 18 минути, а преди последния сет се разрази разправия.

Джиджен отиде до тоалетната (официално), като се забави там поне 5-6 минути. По правилник след третата минута отсъствие трябва да има предупреждения на всеки 25 секунди, като след първите две се начисляват точки на съперника.

Рууд напразно протестираше, защото реално трябваше да спечели един гейм на старта на сета без игра, ако времето се отчиташе правилно. Странно или не, наказание нямаше.

Никога в историята на тениса, откакто има ранглиста – а това са точно 50 години, китаец не е побеждавал толкова високо поставен играч (№5). Първият човек, който го стори, е номер 67 в актуалната ранглиста.

Джан Джиджен спечели най-голямата победа в кариерата си

При жените големият мач бе Каролин Вожняцки – Петра Квитова, като датската принцеса се завърна на корта изненадващо преди месец, а е бивша №1 в света.

Чехкинята пък е стигала до №2 в ранглистата и срещата се очакваше с огромен интерес. Независимо, че в актуалната класация Квитова е №11, а Вожняцки – №623. Именно Каролин обаче победи със 7:5, 7:6 и продължава напред в турнира.

Това е реалното завръщане в тениса на състезателката, която за последен път бе играла турнир от Големия шлем в Австралия през януари 2020-а.

Още резултати (мъже):

Франсис Тиафо – Себастиан Офнер 6:3, 6:1, 6:4

Тейлър Фриц – Хуан Пабло Варияс 6:1, 6:2, 6:2

Томи Пол – Роман Сафиулин 3:6, 2:6, 6:2, 6:4, 6:3

Алехандро Давидович Фокина – Хуан Серундоло 6:1, 6:4, 6:3.

Още резултати (жени):

Елена Рибакина – Айла Томлянович (отказване на Томлянович)

Дженифър Брейди – Магда Линет 6:1, 2:6, 6:2

Йелена Остапенко – Елина Аванесян 6:3, 5:7, 7:5.

 

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *