Китай разкритикува срещата на лидерите на САЩ, Япония и Южна Корея

Китай разкритикува срещата на лидерите на САЩ, Япония и Южна Корея - 1

Китай разкритикува срещата на лидерите на САЩ, Япония и Южна Корея

Китай изрази критика към целите на срещата на върха между лидерите на САЩ, Япония и Южна Корея, заявявайки, че нито една страна не следва да насочва усилия към укрепване на своята сигурност за сметка на интересите на други държави и регионалния мир и стабилност. Говорителят на китайското външно министерство, Ван Вънбин, подчерта, че опитите за формиране на ексклузивни групи и блокове, както и внасянето на конфронтация в Азиатско-тихоокеанския регион, са непопулярни и ще предизвикат тревога и съпротива в региона.

Срещата на върха между президентите на Япония и Южна Корея и президента на САЩ се провежда с цел засилване на сигурността и икономическите връзки между двете азиатски страни. Тя следва да помогне за подобряване на отношенията между Япония и Южна Корея, които са били напрегнати поради различия във възгледите на двете страни относно исторически събития и теми, предаде БТА.

Отношенията на Китай със съседните държави и със САЩ са подложени на голямо внимание поради напрежението в региона и влиянието на Китай в Азия.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *