Клоп се оплака: Трансферният пазар полудя, не можем да поддържаме темпото

Клоп се оплака: Трансферният пазар полудя, не можем да поддържаме темпото

Клоп се оплака: Трансферният пазар полудя, не можем да поддържаме темпото

На Ливърпул му е трудно да следва темпото на другите водещи отбори в английското първенство по футбол, заяви мениджърът Юрген Клоп след пропуснатите трансфери на Мойзес Кайседо и Ромео Лавия.

Той се обяви и за нови регулации около безкрайното харчене на пари и посочи Саудитска Арабия като негативен пример.

Кайседо и Лавия преминаха тази седмица в Челси, а двамата бяха считани за заместници на напусналите Джордан Хендерсън и Фабиньо. Те пък вече са в саудитското първенство.

„Всичко вече е далеч по-трудно. Промениха се много неща от миналата година, която така или иначе беше различна от традиционното. Някои клубове намират начин (да правят тези трансфери) и никой не разбира на 100% как това се случва. Просто в момента то се случва. Ние сме нормален клуб и ни е трудно да поддържаме темпото им. Не виня никого, просто такава е реалността.

Саудитска Арабия изобщо не улесни нещата. Нашият трансферен прозорец завършва на 31 август, а при тях той продължава по-дълго. Това означава, че могат да пращат още по-големи оферти за футболисти, които са недоволни от нещо.

Никъде не е гравиран закон, че хората трябва да гледат само Висшата лига, ЛаЛига или Бундеслигата. Напълно окей съм с това, че и други първенства искат да набират популярност. Нямаме право да казваме, че това е нередно. Китай го опита, САЩ го опитва, така че всичко е наред. Този безкраен поток от пари (от Саудитска Арабия) обаче създава проблем. Ще бъда щастлив, ако се намери решение с регулиране“, заяви Клоп.

В събота Ливърпул играе срещу Борнемут, който „червените“ победиха с 9:0 миналата година.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *