Ключът за демонстрираната близост между Борисов и ДПС е подготвяната от България и Германия икономическа зона „Румелия“

Ключът за демонстрираната близост между Борисов и ДПС е подготвяната от България и Германия икономическа зона „Румелия“

Таен документ за европейска икономическа зона „Румелия“ готвят Германия и България.
Поради невъзможността скоро Турция да бъде присъединена към ЕС, най-вече заради проблемите по източната й граница, европейските и най-вече германските чиновници са измислили вариант за икономическо присъединяване на Турция.
За тази цел им е необходимо съдействието на българските власти.
Според документа, за който ни разказаха дипломатически източници, идеята е да се разшири икономическата зона в югоизтока на Европа, като се отвори границата за турски стоки без мито, които да преминават през България и да захранват европейските пазари на много по-ниски цени. За целта трябва да бъде създадена икономическа зона с общото име „Румелия“, която да включва България и европейската част на Турция. Голяма част от евросубсидиите за земеделски производители в тази зона ще бъдат пренасочвани към Турция, за да се подкрепи тамошното производство. В България тези стоки ще влизат без обмитяване и окончателно ще сринат и без това крехкия ни земеделски пазар.
Идеята е на Ангела Меркел, която се е съгласила на този ход под въздействието на силното турско икономическо лоби в Германия. Именно това се крие зад обявената от нея подкрепа на ГЕРБ, които ще прокарат закона в следващото НС. В това е и ключът за демонстрираната близост между Борисов и ДПС.
Този таен икономически план е и причината за внезапната визита на Местан при Ердоган. Това ще бъде ключовото икономическо събитие в Европа през следващите години, ако българското НС се съгласи да прокара подобен родоотстъпнически акт.bezpartien.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *