КМЕТЪТ НА БУРГАС ОБЯВИ КМЕТА НА ПОМОРИЕ ЗА ВТОРИ МАНДАТ, СЛЕД КАТО БОРИСОВ СИ ТРЪГНА

КМЕТЪТ НА БУРГАС ОБЯВИ КМЕТА НА ПОМОРИЕ ЗА ВТОРИ МАНДАТ, СЛЕД КАТО БОРИСОВ СИ ТРЪГНА

Днес Бойко Борисов беше в Поморие, както само и единствено „Зад кулисите“ информира преди седмица, но не обяви кандидатурата на кмета Иван Алексиев за втори мандат. По време на „речта“ на „кмета на ГЕРБ от ДПС“, премиерът Борисов демонстративно обърна гръб на Алексиев и започна да разговаря с присъстващите министри. Открити бяха новата пречиствателна станция и „Стария кей“ след реконструкцията му.
След заминаването на Бойко Борисов от мястото на събитието, кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че ГЕРБ издига Иван Алексиев за втори мандат (вероятно Борисов дори не е искал да чува, когато това ще бъде изречено!).
Няма по-голямо унижение за Иван Алексиев! Премиерът и председател на партията, от която си издигнат за кмет, да присъства в родния ти град, но да не обяви кандидатурата ти за втори мандат. И това не е случайно и безпричинно.
Както и друг път „Зад кулисите“ е писал, по информация на своите брилянтни източници, Борисов е търсил друга кандидатура за кмет в редиците на ГЕРБ в Поморие, но положението се е оказало по-лошо от плачевно като кадрови потенциал. В крайна сметка Борисов залага отново на сигурното и вече изпитаното, но дали и този път ще бъде печеливш ход за партията му?
Иван Алексиев няма да бъде повече кмет на община Поморие, ако на изборите срещу него излезе независим кандидат, но не който и да е той. Дори е много вероятно на балотажа да бъдат изправени един срещу друг независимият кандидат за кмет и кандидатурата на ДПС, а Алексиев да отпадне още на първи тур.
На местните избори през октомври ГЕРБ ще разчитат изцяло на подкрепата на ДПС, като съотношението на гласовете в бъдещия общински съвет и назначенията в общината са вече изтъргувани. Но сметките може да излязат криви.ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *