Кметът на Поморие в интрига – 5 фирми се натискат да лапнат 10 милиона от проект по оперативна програма

Кметът на Поморие в интрига – 5 фирми се натискат да лапнат 10 милиона от проект по оперативна програма

Стойността на проекта „Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие” е на стойност 9 754 511,58 лв. Осъществява се по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” /2007-2013/, приоритетна ос 3, мярка 3.3 „Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки”. Срокът за изпълнение е 31 август 2015 г.
Две фирми до ГЕРБ, една до БСП, една до ДПС и една съвсем неизвестна фирма /умишлено не споменаваме имената на фирмите/, лансирана от служебния министър на регионалното развитие Екатерина Захариева, са поставили кмета на Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев пред трудния за него избор – коя да избере за изпълнител на проекта.
Ситуацията, в която е изпаднал кметът, е много сложна и напрегната, разкриват нашите източници.
С приоритет са фирмите на ГЕРБ, към която партия принадлежи Иван Алексиев. Но от друга страна отрязването на ДПС вероятно ще му създаде много проблеми в предстоящите избори през 2015 г. за кмет и местен парламент.
Много скоро ще разберем на коя „приятелска“ фирма се е спрял гербоначалникът-възложител и с кого ще развали „калимерата“. Строителните работи по проекта трябва да започнат до края на 2014 г.zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *