КМЕТЪТ НА ПОМОРИЕ СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО СЪДИЯ И ПРОКУРОР – РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ И „УВОЛНЯВА“ ПРЕДИЗБОРНО

КМЕТЪТ НА ПОМОРИЕ СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО СЪДИЯ И ПРОКУРОР – РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ И „УВОЛНЯВА“ ПРЕДИЗБОРНО

Герб-кметът на Поморие раздава „правосъдие“.
На официалния сайт на Общината е публикувана докладна-записка от кмета Иван Алексиев до общинския съвет, с която иска отстраняването на управителя на МБАЛ-Поморие д-р Цветомир Цветков и провеждането на конкурс за назначаване на прокурист на дружеството.КОВАРЕН ОПИТ ЗА МАНИПУЛИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ
Председателят на общинския съвет от ГЕРБ, д-р Милена Енева, побърза да свика извънредно заседание на ОБС-Поморие за 20 май, в което да бъде гласувано отстраняването на колегата й.
Фрапиращото в случая е, че кметът на община Поморие изтъква като мотиви за вземането на такова решение от общинските съветници констативен протокол на Изпълнителния Директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит”, който не е окончателен и има препоръчителен характер. НИКЪДЕ В ПРОТОКОЛА С КОНСТАТАЦИИ НЕ Е ЗАПИСАНО, ЧЕ УПРАВИТЕЛЯТ НА МБАЛ-ПОМОРИЕ Е НАНЕСЪЛ УМИШЛЕНО ВРЕДИ НА ДРУЖЕСТВОТО!
Но в докладната записка на ГЕРБ-кмета под т.1 е записано: „1.Освобождаването на Управителя на МБАЛ Поморие ЕООД от заемане на длъжността без същият да бъде освободен от пълна отговорност за причинените виновно вреди на дружеството.“ (ВИЖ ТУК)
В докладната записка на кмета на Бойко Борисов никъде не са прикрепени доказателства „за причинените виновно вреди на дружеството“ от някого, още по-малко от управителят на МБАЛ-Поморие. Дали някой е нанесъл вреди (изобщо) и дали във вината има умисъл или не, може да се произнесе единствено БЪЛГАРСКИЯТ СЪД. А ОБВИНЕНИЯ СЕ ПОВДИГАТ ЕДИНСТВЕНО ОТ ПРОКУРАТУРАТА!В качеството си на какъв – някакъв кмет, пък бил той и от ГЕРБ, повдига обвинения и издава присъди?
Това не е ли поредният опит за манипулиране на общественото мнение, което да се отрази и на „правилното“ гласуване от страна на общинските съветници?
Нека да припомним, че преди няколко месеца кметът на Поморие излезе със същите обвинения срещу д-р Цветомир Цветков. Като Управител на МБАЛ-Поморие, д-р Цветков на пресконференция заяви, че е сигнализирал компетентните органи, които трябва да установят дали е извършвал престъпления или думите на кмета са клевета.ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *