Коалиция БОСТАН ще разклати валутния борд

Коалиция БОСТАН ще разклати валутния борд

От КТБ тръгна цялата дандания в държавата, заради „Южен поток“, и се стигна до оставката на Орешарски – премиера на ДПС. Там е заровено разковничето. Чоплете в КТБ.
Там, там… е раната на ГЕРБ и ДПС. И от там ще изскочат зайците.
Да се изкарат стенограмите от срещата при Плевнелиев, на която Йордан Цонев е искал „банкова ваканция“, Плевнелиев и ГЕРБ са били съгласни, а лидерът на ББЦ мълчи по този въпрос като женски полов орган. Питайте банкерите! Политическите лица са искали затваряне на вратите на всички банки от понеделник /след срещата/. Само БСП са били твърдо против.
От стенограмите ще зависят резултатите на изборите. А, ако въпреки всичко гласувате за ГЕРБ и ДПС, те пак ще го направят това с банките, както са го замислили. Затова Борисов и Местан повтарят като папагали, че „България има нужда от стабилно правителство“, а първият добавя, че положението е много тревожно и не знае как ще спасят държавата. Спасят от какво??? Няма да им пуснат еврофондовете /които бяха спрени заради ГЕРБ!/ и това Б.Б. го знае много добре. А това означава, че няма да има откъде да смучат пари чрез фирмите си от обществените поръчки.
Между другото, държавните пари, които остави кабинетът „Орешарски“ наистина свършват много бързо, защото в момента се дават стотици милиони на герберските общини от бюджета, за да си довършат европейските проекти гербаджийските кметове. Защото другата година са изборите за кметове и местен парламент – и ГЕРБ ще бъдат отсвирени, ако не изпълнят проектите.
А като няма пари, както се очертава, коалиция БОСТАН ще разклати валутния борд, ако дойде на власт. Как ли? – чрез банките.Стоян Тончев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *