Когато едно или друго в държавата фалира, пари няма за нищо, ще ремонтират НДК за 60 млн.

Когато едно или друго в държавата фалира, пари няма за нищо, ще ремонтират НДК за 60 млн.

Голямата далавера започва. Когато дойде новината, че Боршош става шеф на НДК, написах тук, че все едно да назначат лисугер за пазач на кокошарник. Не бях съвсем прав. Той е истински талант, но някой го е оценил и го е пуснал там като изпълнител. Вижте първата му стъпка – иска ремонт на НДК за 60 млн. лева и правителството вече го обсъжда. Борисов наредил да се направи точна сметка. Ще отпуснат пари заради европейското председателство на България в ЕС, през 2018. Когато едно или друго в държавата фалира, пари няма за нищо, ще ремонтират НДК за 60 млн. То с толкова може да се построи нова зала, ако не се краде. Арена Армеец беше за 100 млн., правителството на Бойко ги наду до 120 и нещо.
А сега от тези 60 млн. предположете колко ще отидат където трябва. Колко ще си разделят по веригата?
И най-важното – предложението на Боршош изтече като новина. После контролирано изтече и новината в обслужващите медии как се обсъжда в правителството за ремонта на НДК, споменава се цена от 50 млн. евро.
И никой не реагира – ни сайтове, ни телевизии, ни вестници. Впрочем, „Галерия“ днес пише. Ама да не каже някой, че хваля жълт вестник. Все отнякъде трябва да излезе.Иван Бакалов
Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *