Когато личните и партийните интереси са с приоритет пред обществените, пари за „здраве“ – няма

Когато личните и партийните интереси са с приоритет пред обществените, пари за „здраве“ – няма

В столичната Първа АГ-болница „Света София“(бившата „Тина Киркова“) мазилка падна върху новородено.
Ето как коментира инцидента на страницата си във Фейсбук Мариела Нейкова: Лъжа е ,че в България пари няма! В България пари се усвояват, но не отиват по предназначение!
Скоро разговарях с човек, извикан по спешност за ремонт на салона в едно селско училище. Там кметицата си усвоила парите за ремонта и собственоръчно с мъжа си положила паркета, щото и се видяло лесно, вместо да извика майстори. Сещате се за резултатa. Та, ако за ремонт на едно училище да речем се отпуснат 100 000 лв, ремонтът се прави за 10-20 000лв, останалото се осчетоводява с фактури по схемата -една тоалетна чиния струва реално 50лв, а фактурата за нея е 300лв.( говоря хипотетично).Паричките вместо в училището отиват в джоба на някого. Така е във всичко, във всяка сфера . Липсата на контрол, безочливата корупция на всякакво ниво толерирана от държава и властимащи е потресающа! Няма наказани , а срещу различни суми алчни служители тук и там безотговорно затварят очи, без оглед на това, каква вреда би нанесло поголовното крадене на пари ! Кой е отговорен ако по дупките на калпаво направените улици се изтрепват хора, ако скапаната мазилка се срути върху новоредено, както в новината, която споделям в линка, ако в училището на вашето дете не дай си боже част от закърпена фасада на сградата падне върху нечия глава??? Трябва ли някой фатално да пострада, за да се потърси сметка на крадците?
Ето и новината , която ме нервира и провокира да напиша това. Мазилката, която се е срутила върху новороденото, е тежала 60 кг!!! Майката е покрила с тяло бебенцето, за да го спаси!!! В болници, училища и детски заведения не трябва да има абсолютно никакъв компромис към качеството на ремонтните дейности!!! Изпълнителите и отговорните лица трябва да ги гонят до дупка,ако са си претупали работата, за което е нужен засилен граждански контрол, будна съвест, както и работещи институции!ЗАД КУЛИСИТЕ.coм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *