КОГАТО СТАНАЛ СВИДЕТЕЛ НА ПОПРАВЯНЕ НА ПРОТОКОЛИ, ПОДМЯНА НА БЮЛЕТИНИ И ПРОЧЕЕ ШАШАРМИ И ДАЛАВЕРИ, НЕ ИСКАШЕ ДА ЧУЕ ЗА ГЕРБ, БОЙКО И МЕСТНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ НА ВЛАСТТА

КОГАТО СТАНАЛ СВИДЕТЕЛ НА ПОПРАВЯНЕ НА ПРОТОКОЛИ, ПОДМЯНА НА БЮЛЕТИНИ И ПРОЧЕЕ ШАШАРМИ И ДАЛАВЕРИ, НЕ ИСКАШЕ ДА ЧУЕ ЗА ГЕРБ, БОЙКО И МЕСТНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ НА ВЛАСТТА

Новината за дежурния предизборен инфантилен кретенизъм – висенето пред ЦИК, за да се вредят на първо място в списъка, ми напомни една история. За един млад човек, който беше вербуван от ГЕРБ по времето, когато тая шайка захапа властта да първи път. Младежът беше много активен, влюбен в Бойко и тъпанарското му обкръжение. Така и не ми стана ясно как го омаяха това момче, племенник на моя близка. По-тататък ще го наричам Иван.
Та, впусна се Иван по агитации, лепеше плакати, тичаше денонощно по партийни задачи. До нощта на изборите. Когато без да ще е станал свидетел на поправянето на протоколите, подмяната на бюлетините и пр. шашарми и далавери на партийните чапкъни от ГЕРБ. За една нощ беше усетил и проумял цялата гнусотия на системата.
Видяхме се с Иван седмица-две след изборите. Беше отвратен, отчаян, омерзен и емоционално скапан. Самочувствието му беше като прегазено от валяк. Не искаше и да чуе за ГЕРБ, Бойко и местните хрантутници на властта.
Наблюдавах го с любопитство и го провокирах с неприятни въпроси. Наистина беше отвратен от довчерашните си убеждения и вярвания. Закле ми се, че никога няма да се захваща с политика. Лошото е, че не ходи и да гласува.
Днес Иван е студент в трети курс. Много успешен студент. Печели награди по разни олимпиади и други състезания. Чака с нетърпение да се дипломира и да хваща пътя към терминалите на столичното летище.
Ще оставя и тая дописка без заглавие.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *