Кога Народното събрание ще започне да спазва собствения си правилник?

Кога Народното събрание ще започне да спазва собствения си правилник?

Понеже трети ден се опитват да ни убеждават, че нямало никаква конспирация около проекта за ликвидиране на пенсионните фондове, позволявам си да припомня какво пише в Правилника за дейността на Народното събрание:Чл. 80. (1) Народните представители могат да правят писмени предложения за изменения и допълнения в приетия на първо гласуване законопроект или изработения общ законопроект съгласно чл. 78, ал. 2 в 7-дневен срок от приемането му, съответно от предоставянето му на народните представители. Предложенията се отправят чрез председателя на Народното събрание до председателя на водещата комисия и се вписват в публичен регистър на Народното събрание. По изключение Народното събрание може да реши този срок да бъде удължен най-много с три седмици или намален, но не по-кратък от три дни.
(2) Проектът на доклад за второ гласуване се публикува на сайта на водещата комисия на интернет страницата на Народното събрание в еднодневен срок след изтичане на срока по ал. 1.
В нашия случай срокът по ал. 1 беше 14 декември (неделя). Следователно, в понеделник, 15 декември, трябваше в сайта на Комисията по бюджет и финанси да е публикуван проектът на доклад, в който да са включени внесените предложения за промени преди второ четене в пленарна зала.
Днес, 17 декември, два дни след крайния срок, въпросният доклад продължава да НЕ Е публикуван, респективно – предложенията за промени в Кодекса за социално осигуряване продължават да бъдат УКРИВАНИ от българските граждани – осигурители, осигурявани, данъкоплатци, избиратели, електорат и каквито още искат да ни нарекат!!! Същите тези осигурители, осигурявани, данъкоплатци, избиратели и пр. незначителни люде разполагат само с апокрифна информаци, което е абсолютно доказателство за конспиративността на управленското нормотворчество.Ако идеите на управляващите бяха толкова демократични и народолюбиви, както ги описват, едва ли щяха да бъдат забулени в такава тайнственост и недостъпност.В същия правилник изрично е записано:
Чл. 76 (3) По законопроекти, регулиращи трудови и осигурителни отношения, председателят на водещата комисия изисква становище от Националния съвет за тристранно сътрудничество.Питам: Къде е становището на НСТС?
В допълнение:
Днес Мая Манолова поиска оставката на Класната Цачева, заради публикувания в Държавен вестник неприет от НС документ. Аз бих добавила още едно основание за искане на оставка – неспазване на Правилника на НС, при това по законопроект от такъв съществен обществен интерес.Ани Алашка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *