КОГО ИЗБРА ПАРЛАМЕНТЪТ ЗА ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР НА ТЕМИДА?

КОГО ИЗБРА ПАРЛАМЕНТЪТ ЗА ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР НА ТЕМИДА?

• Спорни документи, разминаващи се биографични данни и лъжливи изказвания около Теодора Точкова (Тьочкова, Алексиева)?
• Съмнения за нова Калинка?
• Тя ли е ТЯ или ТЯ е конспиративна версия?Главният инспектор на Темида е ключова фигура в системата. Той ръководи Инспектората към Висшия съдебен съвет. В него е хляба и маслото, но и ножа за кариерното израстване на служителите на Темида.
Главният инспектор формално е независим. Всъщност зависи само от парламента, ала се избира с квалифицирано мнозинство от две-трети от гласовете – веднъж определен, трудно е да бъде сменен.
Бел.: мандатът на бившата главна инспектора Ана Караиванова (кадър и бивш депутат от БСП) изтече в самото начало на 2013 г., но парламентът две години не намери за нужно да я смени.Инспекторатът към ВСС е самостоятелен орган, с основна функция да проверява дейността на органите на съдебната власт.
Инспекторатът се състои от главен инспектор и десет инспектори, които се избират от Народното събрание с мнозинство от две трети от народните представители. Мандатът на главния инспектор е петгодишен, а на инспекторите – четиригодишен.ПРЕДИСТОРИЯТА
Миналата година в мандата на кабинета Орешарски в последните часове на срока за посочване на кандидати за Главен инспектор на Инспектората към Висшия съдебен съвет червените депутати обявиха и внесоха своите номинации: Вера Чочкова и Теодора Точкова. Имената им съобщи в парламента зам.-шефът на НС Мая Манолова. Тогава тя поясни, че Коалиция за България има едно предложение – за съдия Точкова, но е внесено и друго, от други соцдепутати – на съдия Чочкова.
От ГЕРБ и тогава, и сега отказаха да издигнат своя кандидат. „Нямаме подходящ кандидат“, обяви лидерът на партията Бойко Борисов, макар че иначе се хвали навсякъде с „банката кадри“ на ГЕРБ
Точкова и Чочкова дори бяха изслушани от депутатите, но до избор така и не се стигна заради предсрочното разпускане на Народното събрание.
Година и половина по-късно – в края на 2014 те двете отново бяха посочени – този път обаче не пряко от БСП. Зад кандидатурите застанаха 11 неправителствени организации, сред които Съюзът на съдиите в България, Съюзът на юристите в България, Асоциацията на административните съдии и наблюдаващите съдебната власт, Български институт за правни инициативи, фондация „Риск-Монитор“, „Програма Достъп до информация“, Български адвокати за правата на човека, Асоциация за европейска интеграция и права на човека, Център за изследване на демокрацията.
Учудващото е, че част от тях и медиите, които ги обслужват, използват финансиране от фондации от САЩ, ала подкрепиха кандидатките на БСП.
бел.: Но и това не е същественото за мен въпреки интересната му и многозначителна политическа окраска кой кой е в действителност. Няма да коментирам професионализма и съвестта на Теодора Точкова – предполага се, че ги има, каквото е всеобщото убеждение на политици, експерти, медии…
Пиша този пост заради парадокса, че в името на прозрачността (толкова съществена за съдебната система) беше избрана кандидатка с НЕПРОЗРАЧНА БИОГРАФИЯ!ИЗБОРЪТ
На 2 април с нечувано мнозинство – 195 гласа „за“, само 1 – „против“ и 1 – „въздържал се“ депутатите избраха Теодора Точкова за главен съдебен инспектор.
Всички като един гласуваха за нея – от коалицията на управляващите до опозицията срещу управляващите, която всъщност отново внесе кандидатурата й. (бел.: само Атака сякаш за нейно алиби не участва в гласуването на Точкова)
За Теодора Точкова в парламента се изказаха само двама народни представители – червената депутатка Мая Манолова и герберовият депутат, шеф на правната комисия Данаил Кирилов (бивш областен управител в София, бивш общински съветник на БСП)
В бързината така и не бяха зададени никакви въпроси към двете кандидатки. Въобще ОФ-то, макар и разделено пред електората на управляващи и опозиция, гласува единно и под строй, без разисквания и в най-образцовите рамки на тоталитарното минало.
И спази принципа, че „умно куче в мъгла не лае“.
А ето я и мъглата:СОФИЯНКА, КЮСТЕНДИЛКА, ДИМИТРОВГРАДЧАНКА…?Мая Манолова (БСП, сред вносителите на предложенията за Точкова):
„“Не мисля, че един толкова важен избор трябва да мине без нито едно изказване. Всички сме наясно, че инспекторатът към Висшия съдебен съвет е един от най-важните органи в съдебната власт и на практика е без главен инспектор вече втора година. При избора катастрофираха няколко мнозинства. Това мнозинство има своя шанс да прояви отговорност към съдебната система и очакванията на гражданите и да се обедини около избора. Бих казала добри думи и за двете, но тъй като изборът е един, аз ще кажа какъв е моят. След като подробно се запознах с биографиите и изслушах и двете кандидатки (бел.: в пленарната зала нямаше изслушване), аз ще подкрепя кандидатурата на Теодора Точкова… Освен това аз я познавам, макар да не е написала в биографията си, ТЯ Е ОТ КЮСТЕНДИЛ, завършила е средното си образование там като пълен отличник. Познавам семейството ѝ – уважавани кюстендилци“.Данаил Кирилов (ГЕРБ, бивш областен управител, бивш общински съветник от БСП, шеф на правната комисия в парламента):
„Имам изключително положително отношение и към двете кандидатури – достойни професионалисти, с безспорен опит в съдопроизводството и според мен и двете имат качествата да изпълняват тежката задача на главния инспектор. Мога да изразя лично предпочитание и към двете. С Вера Чочкова сме състуденти от един випуск на СУ „Св. Климент Охридски“. Предпочитанието ми към Точкова пък е по линия на регионалното ми ПРИСТРАСТИЕ КЪМ МОЕТО РОДНО МЯСТО…“
Реакцията на председателката на парламента Цецка Цачева беше светкавична! Тя прекрати изказването на съпартиеца си на половин дума, като грубо го прекъсна: „С тези лични изказвания, няма да останат депутати в залата, за да гласуват!“ И се разсея да даде думата на Точкова (и Чочкова) за техни изказвания и отговори на евентуални въпроси.
Светкавичната реакция на Цецка Цачева е обяснима. Тя е школувана в най-добрата Магнаурска школа – тази на БКП като партиен секретар на Областния народен съвет в Плевен.
Факт е – само тя забеляза очевидното противоречие!
Според Мая Манолова новата главна съдебна инспекторка Точкова е от КЮСТЕНДИЛ, според Данаил Кирилов изборът му на Точкова се определя от пристрастието към родното му място. То е ДИМИТРОВГРАД! А според официалните документи, доколкото има посочване на рождено място в тях (такъв документ е справката на Комисията по досиетата) Теодора Ангелова Точкова е от … СОФИЯ!
Кюстендил, Димитровград, София! Кое е истината? Депутатите лъжат ли – или единият, или другият, или двамата заедно?! Или пък лъжат документите! Или пък документите си противоречат, защото и в тях се разминават данни?
Трудно е да се разбере защо наред със заличените лични данни на гл. съдебна инспекторка Теодора Точкова сред тях неизвестно защо е попаднало и нещо съвсем нелично – вкл. ЗАЛИЧЕНОТО Й РОДНО МЯСТО. Дори в приложените документи, дори и в дипломата й за висше образование то го няма – премахнато е!
Сякаш София, някой областен град или обикновено градче е повече от секретно, сякаш написването му е светая светих на тайните!
Справката на Комисията по досиетата сочи, че лицето Теодора Ангелова Точкова е родено на 8 април 1968 г. в София. възниква въпросът при толкова различни данни дали са проучили лицето, което трябва или някое, което не трябва.
Защото други документи пък сочат, че родителите й не са оттам, не са били и не са софиянци.
Бащата Ангел Иванов Алексиев е от кюстендилски род. Родът с майката Любка Тодорова Трифонова по някои данни е от с. Равногор (Баташкия дял на Родопите) Тя е преселник в Кюстендил, има и роднински връзки с Павликени.
Секретността за родното място е толкова голяма, че дори атестационния й формуляр, изготвен съгласно Решение по Протокол № 23/25.05.2010, т С-15 и подписан на 10.06.2010 от Точкова с „нямам възражения“ отново липсва родното й място.
И най-сетне на изборите през 2013 г. в избирателните списъци на секциите в Любимец фигурира съпругът й, децата им, но не и самата тя. Явно адресът на пребиването й се води в друго населено място, различно от онова на съпруга и децата. Странно!
Нито родното място, нито старателното му заличаване, нито бъркотията около него са толкова несъществени проблеми, както ще се сторят на мнозина. Защото ако имаме неточна биография или нещо се манипулира из нея, какво би ни гарантирало, че всичко онова, което се каза, написа и посочи за Точкова, е вярно?!
Но родното място е само първата лъжица от каша – подобна на онази, която разнищвах около Христо Бисеров (също от Хасково) и странното му родословие, сдобило го с няколко фамилии. И направило го адвокат, без да е фигурирал никога в някакви данни като такъв.СКАНДАЛНАТА ДИПЛОМА
Теодора Точкова е приложила диплома, издадена от СУ „Св. Кл. Охридски“. Според документа тя е постъпила да следва през 1987 г., завършила е през 1991 г. и се е дипломирала през април 1993 г. в Юридическия факултет. Дипломата е издадена на 17 май 1993 г.
Имам редица бележки по нея.
От тях ще посоча една, понеже може нагледно да я видите.
На приложената снимка е диплома № 116600 от 17 май 1993 г. на главния съдебен инспектор Теодора Ангелова Алексиева (посочена е с моминското си име). Отдолу тя саморъчно е написала „Вярно с оригинала“.
Разгледайте печата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. На него ясно е отбелязано в малката окръжност „Народна република България“. Положен е през май 1993 г.За тези, които не знаят – от 1990 г. Република България не е „НАРОДНА“. И съответно на печатите на държавните учреждения, на организациите на властта, на ВУЗ не пише „Народна“!!! Камо ли пък три години по-късно! Няма такъв надпис на печатите на официални документи от онова време на СУ „Св. Климент Охридски“.
Как се е появил този печат в тази диплома мога да коментирам само със сарказма си, който винаги съм проявявал към така наричаните от мен „ювелири“. Смайващо е, че самата Точкова под изваденото от нея копие саморъчно е написала „вярно с оригинала“ и се е подписала.
Документ за завършено образование в Демократична България, подпечатано с печата на „Народна“ е парадокс.
Този документ е нищожен (т.е. без правни последици, все едно, че го няма, че не съществува), ако използвам правната терминология. Всеки юрист би казал, че с такава диплома съдия Точкова е човек без образование!
Но аз ще кажа друго – дипломата й в този й вид поставя под съмнение образователната подготовка на Главния съдебен инспектор на България.
В самото копие на дипломата неизвестно защо са заличени (липсват) подписите на Ректора и Декана (и отново го няма родното място). Защо ли? Да напомня, че подправката на подпис в официален документ се наказва със затвор.
И две думи за съмняващите се – снимката на дипломата е извадена от най-официалния у нас възможен източник – от документацията на Народното събрание, свързана с предложението за избиране на Теодора Точкова за главен съдебен инспектор:http://www.parliament.bg/pub/cW/20150202124230554-00-203%20Tochkova.pdf
Същата диплома със същия печат е посочена и от документацията на гражданската организация „Инициатива за прозрачни съдебни назначения“: http://judicialprofiles.bg/profiles/149/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%A2%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0/
В приложената диплома на Точкова има и др. пропуски, но засега ще си спестя анализът им.
Този проблем се нуждае от незабавно изясняване заедно с други въпроси около посочения като неин випуск 1991 г.и актът на държавните изпити и дипломирането през 1993 г. Иначе основателни ще са подозренията за поредна Калинка – този път в структурите на Темида. И отново от Хасково, какъвто беше и бившият министър и настоящ депутат Делян Добрев с фалшивата му американска диплома.АЛЕКСИЕВА, ТОЧКОВА, ТЬОЧКОВА…
Главната съдебна инспекторка Теодора Ангелова Точкова е Алексиева по моминско име – по фамилията на баща й Ангел Алексиев. С тази фамилия тя фигурира в редица документи – не само в дипломата.
Приложена е и декларация от нея, че „имената Теодора Ангелова Точкова и Теодора Ангелова Алексиева са на едно и също лице. Известна ми е наказателната отговорност по чл. 313 от НК за даване на невярна декларация“.
Но с друга, по-различна фамилия тя фигурира в официален държавен документ. Крайно необходим на всеки юрист. Той е издаден от Министерството на правосъдието. Този документ е Удостоверение № 7481 от 27.12.1993 г. за издържан теоретико-практически изпит за успешно завършен стаж.
Вижте го! Фамилията не е ТОЧКОВА, А ТЬОЧКОВА.
Да, може да е техническа грешка!
Но е съществена, понеже без такъв документ не можеш да упражняваш професията си. Той се представя при всяка нова работа, свързана с правото.
Най-вероятно не е потърсена поправката му от Точкова. Но без нея пък е тъпо всеки път да се обясняваш на чиновниците за разминаващите се фамилии, а и те винаги да проявяват „разбиране“ при работа с официални документи – все пак носят отговорност.
И още един факт за техническата грешка: буквичката Ь в такова съчетание е чист русизъм – несвойствено въобще за родния език. Буквичката Ь в клавиатурата е далеч от съседните й във изписаната фамилия „Т“ и „О“, за да е натиснат в бързината погрешен клавиш. Апропо, и в този документ родното й място и рождена дата също са заличени.
Но и да се абстрахираме от сгрешената буквичка в документа на Министерството на правосъдието, няма как да пренебрегнем др. противоречащи си документи.
Един от тях сочи, че Теодора Алексиева, както се назовава по време на дипломирането си през 1993-а, а малко след това – Тьочкова, после Точкова, всъщност се е казвала Теодора Точкова далеч, далеч по-рано – още преди да фигурира в официални документи с моминското си име Алексиева.
Защото Главната съдебна инспекторка на Република България е посочена с фамилията на съпруга си – Точкова в една от трудовите си книжки. Това е Трудова книжка № 522 на Народна република България, издадена от фирма (предприятие) „Любимец“.
При прекъсване от две години на образованието (завършила 1991, дипломирала се 1993) се подават маса документи, молби и т.н. с актуалната към момента фамилия. Коя е била тогава тя към 1993 г. – Точкова или Алексиева. Аз нямам отговора. Но възниква въпросът как така Точкова (по съпруг) през 1991 г. е получила след маса бумащина, молби и решения заради прекъснатото си временно образование диплома като Алексиева (по моминско име)?!
На кой документ да се доверим и как да разберем кога Теодора е била Алексиева и кога Точкова и как са се редували или дори съвпадали тези фамилии във времето?!
И в тази връзка ще отбележа, че втората й трудова книжка № 8, серия В № 445381 е издадена от Хасковския административен съд на 24 март 2008 година. Странно е, защото тя е съдия от 14 години по-рано, трудовият й стаж в съдебната система е от 1994 г. И е административен ръководител на Хасковския административен съд от година и три месеца по-рано от издаването на трудовата й книжка.Кариерата
Само след по-малко от месец невидима сила издига предложената за административен съдия за шеф на целия съд, преди още да е започнала работа в него.
Ето ги цитатите от двата документа:
В ПРОТОКОЛ № 49 ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, ПРОВЕДЕНО НА 28 НОЕМВРИ 2006 г. ОТ 14 ЧАСА, е записано следното:
„79. На основание чл.27, ал.1, т.4, във връзка с чл. 127г, ал. 4 и чл. 30а, ал.12 от ЗСВ НАЗНАЧАВА Теодора Ангелова Точкова на длъжността „съдия“ в Административен съд – гр. Хасково, с основно месечно трудово възнаграждение съгласно Таблицата за определяне размерите на максималните основни месечни заплати на съдии, прокурори и следователи по длъжности, считано от 15.02.2007 г.“
ПРОТОКОЛ №54
ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
ПРОВЕДЕНО НА 20 ДЕКЕМВРИ 2006г.
„26. На основание чл.27, ал.1, т.18, във връзка с чл.30а, ал.12 от ЗСВ НАЗНАЧАВА Теодора Ангелова Точкова съдия в Административен съд-гр.Хасково, на длъжност „административен ръководител-председател“ на Административен съд-гр.Хасково с ранг „съдия в АС“ОПАСНИ ВРЪЗКИ
Това не е романът на П.Ш. дьо Лакло, а част от обкръжението на новия Главен съдебен инспектор на републиката.
В хасковската служба по вписванията е записана договорна ипотека към Първа инвестиционна банка (вече заличена): Страни по нея са:
Ипотекарен длъжник – Даниел Р. Гаргов
Ипотекарен длъжник – ЕИК/БУЛСТАТ 126616203 „ХЕЛИ ОЙЛ“ ООД
Ипотекарен длъжник – Васил Иванов Точков
Ипотекарен длъжник – Теодора Ангелова Точкова
Васил Точков е съпруг на Теодора Точкова.
Фирма „Хели ойл“ се свързва с името на Генчо Иванов Точков и Даниел Гаргов, както и с фирма „Тиваинвест“. Много близкият роднина е интересен, но истински заслужаващата внимание фигура е на много едрия бизнесмен Даниел Руменов Гаргов.
Той е едноличен собственик на капитала на „ИНВЕСТКОМ“ ЕООД, с ЕИК 126093219, гр. Хасково. И освен това е или е бил и в следните фирми:
* ХЕЛИ ОЙЛ“ ООД, с ЕИК 126616203, гр.Хасково, Управител;
* „ТИВАИНВЕСТ“ ООД, с ЕИК 126146515, гр. Хасково, Управител;
свързани с родата на Точкови и с тяхната ипотека.
Както и в:
* „ФОРУКОМ И КОМПАНИЯ“ ООД, с ЕИК 836034051, гр. Хасково, Управител;
* „ТЕРЕС ДИРЕКТ“ ООД, с ЕИК 200768653, гр. Хасково, Управител;
* „КЪРДЖАЛИ – ФИЛМ 98″ ООД, с ЕИК 108066672, гр. Кърджали, Управител;
* „ФИНАКОРП 2005″ ООД, с ЕИК 126665517, гр. Хасково, Управител;
* „ХАСКОВО ФИЛМ“ ООД, с ЕИК 200544413, гр. Хасково, Управител;
* „ВИКТОРИ ПРОДЖЕКТС“ ЕООД, с ЕИК 126739914, гр. Хасково, Управител;
* „ПАЗАРИ“ ЕООД, с ЕИК 126739227, гр. Хасково, Управител;
* „КРЕС-98″ ООД, с ЕИК 126142285, гр. Хасково, Управител;
* „ЕВРОФИН“ ООД, с ЕИК 126665054, гр. Димитровград, Управител;
* „ФОРУКОМ“ АД, с ЕИК 126669654, гр. Хасково, Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите;
* „ХЛЕБНА ПРОМИШЛЕНОСТ“ АД, с ЕИК 836143549, гр. Харманли, Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите;
*„ЕКО ТРАДЕКС ГРУП АД“, с ЕИК 126729838, гр. Хасково, Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите;
* „ЗАГОРА ФИНАКОРП“ АД, с ЕИК 123122384, гр. Стара Загора, Изпълнителен директор и член на Съвета на директорите;
* „ЕКО – НЕО ГРУП“ АД, с ЕИК 126741534, гр. Димитровград, член на Съвета на директорите;
* „ВЕНЕРА ИНВЕСТ“ ООД, с ЕИК 201762557, гр. Хасково, Управител
Притежавал е повече от 25 на сто от капитала на следните дружества:
– „ФОРУКОМ И КОМПАНИЯ“ ООД, с ЕИК 836034051, гр. Хасково;
– „ФОРУКОМ“ АД, с ЕИК 126669654, гр. Хасково;
– „КРЕС-98″ ООД, с ЕИК 126142285, гр. Хасково;
Това име на Даниел Гаргов и тези фирми изплуваха още навремето при мен. Преди точно две години, когато проучвах житие-битието на бившия гербов министър Делян Добрев по време на официалното „изучаване на науките в САЩ“ и фалшивата му диплома, ала в битността му на пребиваващ у нас у нас като член на разни фирми и на Борда на „ФОРУКОМ ФОНД ИМОТИ“ АДСИЦ, гр. Хасково. (виж на профила ми в соц .мрежа от 29.03.2012 и съответното ми Тв предаване)
И сега отново се зарових в тях .
Накратко – опасните връзки покрай една ипотека на семейство Костови и техен близък роднина заедно с Даниел Гаргов опират до най-голямата фирма за чистота в страната – „Титан“, до големите конгломерати на ТИМ и до мощните контрабандни канали и техните опекуни.
Защото на верижката на близкия приятел на Костови, с когото делят родата им дели бизнес, а те – ипотеки за бизнеса е закачен например Тенчо Христов Лилянов.
Закачен е чрез участието си във „Форуком“ и се слави като един от най-големите аферисти у нас. Медиите го сочат като продукт на някои генерали от ДС и техния кръг „Монтерей“, други – като човек на сикаджиите, трети – като близък до убития Иван Тодоров-Доктора и фирмата му „Амигос“.
Достатъчно е да напишете в търсачките името на Лилянов и да изплуват данните. Кой знае защо, доста са скромни заради филтрацията на резултатите от търсенето у нас. Затова надали ще ви посочат смъртта на Георги Канев – Джоко Американеца. Арестуваният за убийство съжителства със сестрата на Тенчо Лилянов. Там няма да видите точещите се връзки към наркобоса Златко Баретата.
Но вместо на себе си, ще дам думата на колеги – за повече обективност. Ето какво например написа навремето „24 часа“, след като простреляха Баретата на стълбите пред Съдебната палата в столицата – макар и със закъснение, макар и едва-едва маркирано за разлика от моите книги:„Ационерното дружество „Група Елит“, управлявано от сестрата и съпругата на Баретата, включва „Голд Елит“ и още 14 хазартни фирми. Те са от всички краища на България. Имат десетки обекти и стотици работници. В дъщерните дружества съдружници на свързаната с Баретата фирма са местни бизнесмени, някои от които имат дори по-мащабен бизнес от него.
Такъв например е Тенчо Лилянов от Хасково. Заедно контролират казината с марка „Блек Лейбъл“. Офисът на фирмата обаче е в кантората на сестрата на Баретата Меглена Иванова.“
Но никога няма да прочете за дегестанеца Абдусалам Исламов и осемзначната сума (60 000 000), за които го търсеше „Интерпол“. Той беше съпруг на шефката на Районния съд, в който е започнала кариерата си Теодора Тончева. И е чист като сълза пред правосъдието – оправдаха го за всичко, вкл. и за аферите по скандално нашумялата у нас европейска програма „САПАРД“.
Няма да научите, че Васил Иванов Точков – съпругът на Главната съдебна инспекторка, освен адвокат е и виден политик, макар и стоящ в сянка.
* * * Той е в ръководството на националния съвет на политическа партия – Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Съюзът е известен като вярно куче на БСП и негов коалиционен партньор, а напоследък гравитира към АБВ.
* * * Няма да узнаете, че съпругът на новоизбраната „класна ръководителка“ на служителите на Темида, е бил заместник-председател на Националния съвет на Отечествения съюз. Онази организация начело с Гиньо Ганев – коалиционен партньор на БСП, зад която стоеше негласната помощ на „Мултигруп“.
Аз за разлика от медиите ще посоча тази „фауна“ и „флора“ в Хасковско и като продукт. Вкл. и на един тоталитарен комунистически министър на вътрешните работи, свързан с възродителния процес, изразъл до тези висини по пътя от шеф на Комсомола през шеф на Областен народен съвет и първи секретар на БКП във възродителните области.
Едно замислено като независимо назначение се оказа чисто политическо зад кулисите. В сянката му – на поразителните в парламента 195 гласа „за“ и само 1 – „против“ се крият ТИМ, СИК, наркобосове и контрабандисти, международни бандити, политическа обвързаност, сенки от миналото.
Крие се онова, което днес наричат „КОЙ“, ама не смеят да го назоват с многобройните му конкретни имена и проявления.Григор ЛИЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *