Кой е Алексис Ципрас?

Кой е Алексис Ципрас?

Българинът, който много обича да съди за света от собствения си ограничен мироглед и политически двор, пълен с неандерталски бандити, а не политици, започна да разнася „слухове“ за Алексис Ципрас, че бил „преминал през няколко партии и интриги в тях преди да достигне звездния си миг “ или „Хммм, и там Сорос има пръст“ и заключава по БайГаньовски- “От пеперудки може да очакваш само гъсеници, поредния бояджия на Балканите?!“
Много чудни са тези нашенци, дето все слухове слушат, предат и тъчат според тях и викат на магарето чуш!
Може да се говори всичко за Алексис Ципрас, може да го наречеш и „пеперудка“, но гледайте неговата ПРОГРАМА,а след година ще му видим и ДЕЛАТА. Не виждате ли, че Ципрас води борба срещу неолибералния капитализъм, разпространяван от Сорос?!
И Виктор Орбан е бил стипендиант на Сорос, но води най-антисороска политика със своята партия ФИДЕС в Унгария.
Научете се да оценяте политиците не по слуховете и какви пеперудки или соросчета са били, а по ДЕЛАТА!
Идете в съседна Гърция, да видите какво е ДЪРЖАВА- ПОДРЕДЕНО, КУЛТУРНО , НАПРАВЕНО С ВКУС, ЧОВЕШКА СОЛИДАРНОСТ, ДОСТОЙНСТВО, ВЗАИМОПОМОЩ.
България няма държава и е свинска кочина спрямо Гърция, защото го няма нито едното, нито другото!!!
Научете да мислите първо за родината и своите си политици, а после да оценяте чуждите! Когато българинът се сдобие със съзнанието на гърците и се обедини като тях, тогава може да постигне нещо.
Алексис Ципрас е бил винаги лявомислещ. Той е на 40 години. До сега всички борили се срещу капитализма са били леви сили, родени с появата на епохалното произведение на Карл Маркс „Капитала“.
В последните 20 години и най-активните младежки години на Ципрас, в Европа и Гърция няма леви сили, старите леви сили– комунистите на изток и социалдемократите на запад( които строят „социализъм“ или „социална държава“ от II Световна война в двете части на Европа при различни политически системи- западната с демокрация и правова държава, източната-без ) са безвъзвратно унищожени от навлезлия през 80-те години от САЩ в Европа неолиберален капитализъм и превърнати от „борци срещу капитализма“ в едри хищни капиталисти- олигарси и мултимилионери от неолиберален вид, кланящи се на едрите частни банки, финансови корпорации и КАПИТАЛА..
Затова и Ципрас се лута от партия на партия, търсейки истински леви идеи и поведение. Той осъзнава едно, че трябва да се бори срещу новия капитализъм- неолибералния, който много се различава от действалите преди 80-те години в Европа други видове капитализъм и не може да се бори със старите инструменти на Маркс, направени за борба срещу имперския капитализъм, действал до II Световна война.
За борба срещу неолибералния капитализъм трябват нови леви идеи на нови леви партии и нови инструменти за борба. Така той създава СИРИЗА- събрал в нея 80-% от лявото пространство на Гърция. Това е голямо и градивно дело. Ципрас не само ражда новата лява идеология на СИРИЗА, но и първата антинеолиберална програма на новите леви сили за борба срещу неолибералния капитализъм.
За мен Ципрас е един от големите умове на Европа. Ако и делата му са такива, ще му се поклоня въпреки, че съм с 23 години по-възрастна от него. Надарявам се така да говоря за него и след 1 година, когато се видят първите плодове от неговото управление.
На снимката Алексис Ципрас и колегата му от Испания Пабло Инглесиас, чийто партия ПОДЕМОС е съратник на СИРИЗА в борбата за повече реална демокрация, правова и социална държава, и по-добър живот!Дора Апостолова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *