КОЙ ПРОПУСНА, ЧЕ ПЕТКО СЕРТОВ „ИЗЧИСЛИ” НЕКАДЪРНОСТТА НА БИВШИТЕ СИ ПОДЧИНЕНИ

КОЙ ПРОПУСНА, ЧЕ ПЕТКО СЕРТОВ „ИЗЧИСЛИ” НЕКАДЪРНОСТТА НА БИВШИТЕ СИ ПОДЧИНЕНИ

В сайта на журналист, известен с псевдонима си от ДС „Академика”, който бе закован от ДАНС-1, че списва анонимния сайт „Опасните”, чрез който „драшковия кръг” „пропускаше” контролирана класифицирана информация – в стил гелосания главен секретар на МВР и „Мадам М.М.” сътвори поредна идиотщина по „аферата Сертов”. Естествено, ПАК АНОНИМНО.
Ако още не сте разбрали – да ви обадим! – Петко Сертов бил търсен от ФБР, молА ви се. След като генералчета, гелосани служби и МВР, заедно със слугинските им поръчкови жълтакави медийки „самоубиха” Сертов, измислиха му любовници, обявиха го за кретен, емоционално разстроен, написаха седемдесет и пет броя на „Лична драма” по негов адрес, изплещиха хиляди безумия, само за да заличат биографията му и да го унищожат медийно, неглижирайки го, сега „Академика” от ДС „вдигна нивото” – и изпрати Петко, качен на китайски кораби със стотици милиони комисионни, свързани с някой си „Генко”.
Ето диктувания малоумен ченгеджийски пласмент на „Академика” от ДС:„Изчезването на Петко Сертов е свързано с голяма комисионна, получена от него и съдружничката му Ценка Василева от американски инвестиционна компания. Става дума за строителството на няколко големи кораба в Китай за превоз на товари. Общата цена на тези кораби е около 700-800 млн. долара, а комисионата особено тлъста. Сделката е на прицел и на ФБР. Това довериха експерти за Фрог, пожелали анонимност.
Сензационното в случая е, че тези кораби са били строени с американски пари, но чрез други фирми в Китай, за да излязат с пъти по-евтино. В Поднебесната империя е ставало строителството им, а в САЩ е правена навигационната система, което е осигурило тлъста комисиона. От България в съдружие са участвали бившият шеф на ДАНС и заместник в БОРКОР Петко Сертов, приятелката му Ценка Василева и мастит корабен бизнесмен и строител от Бургас, чието име е Генко.
Василева е била началник на кабинета на Сертов в ДАНС, преди това е била в МС като експерт, областен управиел на Хасково, името й е свързвано с това на убития контрабандист Иван Тодоров – Доктора. Предполага се, че в скандалната госпожа е в България.
Американците нямат право да финансират изграждане на кораби в друга държава. Сертов и Ценка са намерили някаква връзка и по заобиколна схема корабите са направени . Това е заобикаляне на американското законодателство. Защото американски банки могат да отпускат пари за строителство на кораби само в САЩ, а не в Китай и други страни. Нашенците са намерили врътката и е трябвало да вземат голяма комисиона. Тази комисиона не е стигнала до предназначението и Петко Сертов сега се крие, защото го търсят хората, с които са уредили цялата тази формула, смятат експертите.
Агенти на ФБР от няколко месеца разследвали случая. Това заобикаляне на американския закон е нарушение, без значение коя компания осигурява парите. Тия кораби вече били на вода и извършвали превози. По българските закони няма престъпление, защото деянието не е извършено на наша територия. Освен това става въпрос за посредничество, което само се подозира. Но по американските си е чиста далавера. Тази версия може би се знае и в МВР, и в ДАНС, но изглежда засега и за двете структури е по-добре да се пробутват историите за изчезването на Сертов с млада любовница или заради бизнес-интереси в Гърция, смятат експертите.
Според тях досега били построени три от корабите в Китай с парите на американския инвеститор, а по четвъртия още се работело на доковете. Не било изключено Петко Сертов да е жив и здрав и да е на борда на един от плавателните съдове. Възможно е да се е качил в Гъция барабар с колата, която също се издирва. Не е изяснено под какви флагове тези кораби обикалят световния океан”.
„Академика” от ДС, или „Мадам М.М.”, чийто почерк личи зад „дописката”, очевидно са истински „разследващи журналисти”, написвайки за Ценка Василева следното: „Предполага се, че в скандалната госпожа е в България.”.Ами, кретени, в България е, бе, наберете телефона й.
„Не било изключено Петко Сертов да е жив и здрав и да е на борда на един от плавателните съдове. Възможно е да се е качил в Гърция, барабар с колата, която също се издирва” „михневистки”, по поръка на Щуката, „разследват” ДС – „академиците”.Барабар се е качил Петко Сертов, анджак барабар и направо „не е изяснено под какви флагове тези кораби обикалят световния океан”.
АФЕРА продължава да се забавлява от сърце докъде ще стигне „творческото” въображение на МВР, служби, и журналя – слуги на Пеевски /Борисов.
Само и само да отклонят и буквичка от „ЮЖЕН ПОТОК”, само и само да не споменат КОЙ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГО НАСТИГНЕ „РЕСТОТО”.
Някой да е забелязал, че в България единствените, които говорят по аферата „Петко Сертов” за „Южен поток” са АФЕРА И БГСНАЙПЕР?
Някой да е забелязал, че СЛУЖБИ, МВР, ЖУРНАЛЯ ИЗМЕКЯРИ И РЪКОВОДСТВОТО НА ДЪРЖАВАТА МЪЛЧАТ КАТО ПОСРАНИ ПО ВРЪЗКАТА АФЕРАТА „СЕРТОВ” – „ЮЖЕН ПОТОК”?
„Академика” от ДС, който писа писма на главния прокурор Сотир Цацаров да бъде забранена АФЕРА, може и да не чете АФЕРА, но очевидно е пропуснал, че безапелационно написахме, че ЧУЖДИ СЛУЖБИ ПАЗЯТ ПЕТКО СЕРТОВ, А КОГАТО ЧУЖДИ СЛУЖБИ ПАЗЯТ БИВШ ШЕФ НА ДАНС, ТО СЪС СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е, ЗАЩОТО „ФБР ГО ИЗДИРВАТ”.Впрочем, гелосаните по никакъв начин не отчетоха, че Петко Сертов ГИ Е ИЗЧИСЛИЛ – ДО ЕДИН! По простата причина, че именно Петко Сертов им беше шеф на всичките по времето на ДАНС -1. Знае им „капацитета”, знае им „психо профилите”, знае им реакциите възможностите, знае им „комисионните”, знае им смърдящия „бекграунд”, знае предвидимите им „профи”, „спец” ходове. Знае и как се прави „упражнението“ – „ах, ама Петко Сертов не разполага с никаква актуална информация…“
Дълго време същите пласираха мантрата „Сертов – страхливеца”, „Сертов – мишката”, „Сертов – не смее да шукне”.
И не го изчислиха.
Той тях ги изчисли.
Защото гелосаният Лазаров бе „мишка” в ДАНС -1, за Цветлин и „драшковия му отбор” – Сертов ли не е наясно?
С трепет очакваме гелосаните МВР, служби и „Академика” да пуснат нов „анонимен” сайт „опасните”. Тоя път с рекламата „Lafka” на челото.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *